hirdetés
hirdetés

"Van visszaút az utcáról, de segítség nélkül senkinek sem sikerülhet"

Bemutatkozott "Az én otthonom" Alapítvány

Volt hajléktalanok, vállalkozók és lelki segítők is beszéltek 2014. 05.16-án, szombaton délelőtt az "Az én Otthonom" Alapítvány bemutatkozó rendezvényén.

hirdetés

Az alapítványt a Green Travel Utazási Iroda tulajdonosai hozták létre, és már most komoly segítséget kaptak az indulhatunk.hu alapítójától is.

Az alapítvány fő célkitűzése, hogy minél több hajléktalannak segítsen visszatalálni a normális életbe.

Ételosztás és önnfentartó gazdálkodás

A szombati rendezvény teljes bevételét ételosztásra fordítják majd, de az alapítvány közép- és hosszútávú célja, hogy egy önnfentartó gazdálkodásban működő átmeneti otthont hozzon létre azoknak a hajléktalanoknak, akik szeretnének szabadulni az utcáról, de ehhez nem találnak kellő fogódzót.

A gazdaságban élők munkájukkal fizetnek majd a fedélért, élelemért, cserébe lelki segítséget, támogatást kapnak, hogy aztán önálló életet kezdhessenek a visszacsúszás veszélye nélkül.

A szombati előadásokon elhangzott ugyanis, hogy egy bajbajutott embernek elég akár egy újabb kudarc, és ismét az utcán, magányosan találja magát.

A rendezvényen felszólat Göktas Merdol, a Green Travel tulajdonosa is, aki elmondta, soha, senki nem tudhatja, mikor történik valami olyan váratlan fordulat az életében, amivel esetleg nem tud megküzdeni. Épp ezért bármelyikünk találhatja magát olyan helyzetben, hogy segítséget kell kérnie. Ezért is hozták létre "Az én otthonom" alapítványt.

A rendezvényre belépőt váltók között kisorsoltak egy wellness hétvégét is. A díjat Forró Tamás, az indulhatunk.hu tulajdonosa adta át, aki egyben az alapítvány kuratóriumi tagja is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai