hirdetés
hirdetés

Budapest: így értékelik a turisták

Egy felmérés szerint a magyar főváros kapja a legkevesebb rossz értékelést a turistáktól a világon - írja a vezess.hu.

hirdetés

Napjainkban egyre több utazós blog és influenszer van hatással ránk, amikor következő utazásunkat vagy nyaralásunkat tervezzük. A Radical Storage készített egy felmérést, ahol arra voltak kíváncsiak, hogy a világ népszerű turistacélpontjai közül melyik múlta alul, illetve felül az előzetes elvárásokat. Ehhez 826 ezer értékelést elemeztek ki a TripAdvisoron 100 városhoz köthetően, és keresték a negatív kifejezéseket, szavakat. Értelemszerűen ahol a legnagyobb a negatívok aránya, az a helyszín túlértékelt, és ahol kevés rossz visszajelzést találtak, az egy alulértékelt úti cél.

A legtúlértékeltebb város tavaly Párizs volt, idén azonban az Egyesült Államokban található Orlando, ahol egyébként a Walt Disney World is található. A negatív kommentek itt kiemelkedően magas arányban voltak jelen, 19,52 százalékuk lehúzta a várost. A második helyen az indonéz főváros, Dzsakarta áll és dobogós még a thaiföldi Pattaya. Az első tízben főleg ázsiai helyszínek szerepelnek még, kivéve a hatodik helyezett Johannesburg Dél-Afrikából.

Depositphotos
Depositphotos
 

A pozitív lista élén Budapest végzett, a magyar főváros a felmérés szerint 2022 legalulértékeltebb célpontja. A pozitív kommentek aránya 96,17 százalék volt, de az első tíz helyezett között nem volt egyszázaléknyi az eltérés.

Budapest mögött egyébként a belga főváros, Brüsszel lett a második, a svájci Zürich pedig a harmadik. Ázsiai és afrikai helyszín nem szerepel ezen a listán.

Radical Storage
Radical Storage

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk