hirdetés
hirdetés

Bünteti a hatóság, aki megszegi a szabályokat

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, jogosan bünteti a hatóság azokat, akik megszegik a továbbra is hatályban lévő zárva tartási szabályokat.

hirdetés

A miniszterelnök elmondta, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk az az érzés, hogy fokozatosan visszatérhetünk a rendes kerékvágásba, mert nem tudni, mikor lesz elég vakcina. Szerinte nagy csalódás lenne ebből.

A miniszterelnök a reggelt az operatív törzs reggeli ülésén kezdte, ahol jelezte, hogy ne tartóztassanak le senkit, aki kinyit. Ha nincs törés-zúzás, kocsik felgyújtása, ha nincs erőszak, akkor csak egy szabálysértési körben vagyunk. Ennek ellenére minden embert türelemre int, hiszen járványhelyzet van. Vírus van: ha emennek dolgozni, barátokkal találkozni, akkor fertőznek. Emberek halhatnak bele abba, ha néhány hétig nem bírjuk ki. Megérti, hogy a vendéglátóipar nehéz helyzetben van, dolgoznak azon is, hogy ezen javíthassanak, de megérti azokat is, akik szerint ez a folyamat lassú. Orbán külön jelezte, hogy gyorsítsák fel ezt a folyamatot.

"De az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat. Egyértelműek a szankciók" - mondta a miniszterelnök. 150 ezer - 1 milliós bírságot kaphat, aki megszegi a szabályt. Aki működteti az éttermeket, azokat be fogják zárni fél évre, ha megismétlik, egy évre, és a működtetőket eltiltják a foglalkozástól fél-egy évre.

"Higgyék el, nem éri meg" - tette hozzá.

(forrás: Blikk / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai