hirdetés
hirdetés

Büszkén mutogathatjuk ezt az új látványosságot

Közel 100 évvel az első biztonságos felszállás és landolás után Szinyei Merse Pál sógora is léghajóra szállt, búcsút intett, majd elindult Ázsia irányába – ez az utazás ihlette a Léghajó című festményt. Közel 145 évvel a kép elkészülte után pedig a Neopaint csapata készített belőle óriási nagyítást egy pesti gimnázium falára - írja a nullahategy.hu.

hirdetés

A falfestmény apropója ezúttal szorosan összefügg a helyszínválasztással. A Szinyei Merse Pál Gimnázium alapításának 125. évfordulóját ünnepli azzal, hogy egy 500 négyzetméterre “kihúzott”, de hiteles reprodukciót készíttetett a festő egyik legismertebb művéből. Az elkövető a neopaint volt, akik 5 művésszel, 2 hétig dolgoztak a tűzfalon.

 Fotó: Neopaint

Budapest május 1-jén nyílt új turistamágnesét is a híres Szinyei festmény ihlette. A Ballon-kilátóról ITT és ITT írtunk.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk