hirdetés

Díjat alapítottak a sommelier-ek

A 2011-ben alakult Magyar Sommelier Szövetség elnöke, Káli Ildikó kapta a szövetség által idén alapított, és most először átadásra kerülő Par Excellence díjat oktató kategóriában.

hirdetés

Az elnök asszony a díj nyerteseinek kihirdetése alkalmából, december 16-án, a Kárpátia Étteremben tartott sajtótájékoztatón elmondta, sok álmatlan éjszakát okozott számára, hogy elfogadja-e a rangos kitüntetést (saját maguktól) avagy sem, végül arra jutott: miért is ne, hiszen több mint tíz éve tanítja a sommelier mesterséget, 2014 december óta pedig oktatási intézménye, a Kodolányi János Főiskola munkája elismeréseképp felterjesztette a „címzetes főiskolai docens” címre is.

A 2015 februárjában, első alkalommal, a Kávébazár elnevezésű rendezvényen majd átadásra kerülő díj további nyertesei a következők: bortermelő kategóriában – nagyon is megérdemelten – a szekszárdi illetőségű Heimann Zoltán, a Heimann Családi Birtok tulajdonosa kapta. Vendéglátó kategóriában a Gundel Étterem teljes csapata nyerte el, szakíró kategóriában a két éve nem publikáló, ám előtte viszont jelentős szakmai sikereket elérő Alkonyi László veheti majd át a Corinthiában tartandó kávés-boros eseményen. Borkereskedő kategóriában pedig a Magyar Sommelier Szövetség 40 tagjának szavazata alapján dr. Szalay Péternek, az IFDT Kft. ügyvezető igazgatójának ítélték oda a francia elnevezésű díjat, akinek cége 1998-tól foglalkozik folyamatosan borkereskedéssel.

dr. Szalay Péter, Bándoli Attila (Gundel), Káli Ildikó, Alkonyi László és Heimann Zoltán
dr. Szalay Péter, Bándoli Attila (Gundel), Káli Ildikó, Alkonyi László és Heimann Zoltán

A Par Excellence díj a Magyar Sommelier Szövetségnek, mint civil szervezetnek a szakmai elismerése olyan személyeknek, akik tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, illetve különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, valamint a vendéglátói munka megbecsültségének és népszerűsítésének növeléséhez. Ennek megfelelően egy olyan értékítéletet tükröz, amely egyaránt figyelembe veszi a díjazott eddigi magas színvonalú szakmai tevékenységét, valamint azt is, hogy munkássága mennyire segíti a Magyar Sommelier Szövetség célkitűzéseinek megvalósulását, illetve mennyire ad támogatást tevékenységének eredményességéhez

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk