Sommelier cikkek
Előkelő sommelier elismerés a MICHELIN-től
Langó Tamás nyerte 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját.
Ez a sommelier mindent megnyer az idén
Giraldo Juan Sebastian, a budapesti Felix Kitchen & Bar assistant head sommelier-je nyerte vasárnap este Budapesten a 25. Magyar Sommelier Bajnokságot.
Megvan Magyarország legjobb sommelier-je!
A Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címért színvonalas, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérték össze tudásukat a borszakértők.
A kulináris innovációt díjazza az MTÜ
A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt készítő éttermet díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon.
A spanyol HOVENTA-n szerepelt a tokaji aszú
A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódóan kóstolhattak tokajit a látogatók.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség 2016-os díjazottait
Kovács Nimród bortermelő, Tálos Attila borkereskedő, Bíró Lajos séf, Mészáros Gabriella borakadémikus, oktató Cseh Gábor borszakíró nyerte el Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) 2016-os Par Excellence díjait.
Harmadszor lett Magyarország sommelier bajnoka
Szik Mátyás sorozatban harmadszor nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon.
A vendég észrevételezi, hogy dugós a bor. Mit tesz ilyenkor a jó sommelier?
Egyebek mellett a címben felvetett problémát kellett orvosolniuk Az Év Sommelierje 2016 verseny résztvevőinek.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottjait
Beőthy Jánost, Pátzay Istvánt, Csongrádi Csabát, Rohály Gábort és Csíki Sándort tüntette ki idén Par Excellence díjjal a Magyar Sommelier Szövetség (MASOSZ).
A díjnyertes borok nem feltétlenül a szakmai élvonalat képviselik
Se szeri, se száma az itthoni borversenyeknek. Egy átlagos borfogyasztó elvész a palackokra kerülő plecsnik rengetegében, és nem tudja megállapítani, melyik tanúsít valódi rangot, mely üveg bor vásárlásával kap valóban értéket a pénzéért. Mit érnek valójában a megméretések?
„Bor- és kávémámor” Budapesten
Több mint kétszázféle kávé, bor, párlat és kísérőfalat kóstolható a ma kezdődő KávéBár Bazár kiállításon a budapesti Corinthia szállóban, ahol több kategóriában mérik össze és mutatják be tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
KávéBár Bazár a Corinthia Hotelben
Ötven kiállító, több száz kávés termék, borok s párlatok kóstolója, versenyek és előadások a VI. KávéBár Bazáron február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben – vezeti fel fesztivál-ismertetőjét a HVG. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknek, hanem a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.
VI. KávéBár Bazár a körúton
Ötven kiállító, több száz kávés termék, borok s párlatok kóstolója, versenyek és előadások a VI. KávéBár Bazáron február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben – vezeti fel fesztivál-ismertetőjét a HVG. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknek, hanem a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. Kávészenvedélyen innen s túl még megtudhatjuk, mi az a cascara, mire jó a kakaóhéj, melyek a világ legjobb rumjai, hogyan kóstoljunk konyakot, pálinkát.
Díjat alapítottak a sommelier-ek
A 2011-ben alakult Magyar Sommelier Szövetség elnöke, Káli Ildikó kapta a szövetség által idén alapított, és most először átadásra kerülő Par Excellence díjat oktató kategóriában.
Sommelier képzés indul
A Szent István Egyetem Felnőttképzési és Távoktatási Központja Hobby Sommelier (pohárnok, borpincér, bormester) és Sommelier szakképzést indít.
Romániai hölgy lett Közép-Európa Sommellier Bajnoka
A Magyar Sommelier Szövetség és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. 2012. szeptember 30 – október 1. között rendezte meg a Szigetközben, a Dunakiliti Diamant Hotelben az első profi Közép-Európai Sommelier Bajnokságot.
Hamarosan nyílik a Vinopolis rendezvényközpont
600 millió forintos beruházással új rendezvényközpont nyílik szeptemberben Budapesten a Falk Miksa utcában.
Hogy kerül magyar bor a Fat Duckba?
Isa Bal a törökországi Antalyában született. 1994-ig hotelmenedzsmentet tanult Törökországban, ezt követően chef du rang pozíciót töltött be Angliában. Itt kezdett előbb hobbiszinten foglalkozni a borokkal, öt évvel később pedig már ő volt a hotel vezető sommelierje. Később a Covent Garden-i Maggiore’s Restaurant vezető pohárnokaként dolgozott, innen került Heston Blumenthal három Michelin-csillagos éttermébe, a The Fat Duckba. 2008-ban megnyerte az „Európa legjobb sommelier-je” címet.
Isa Bal világhírű Master Sommelier a METRO Vevőakadémián ünnepelte születésnapját
A METRO Vevőakadémia volt Isa Bal, a világ egyik legjobb éttermének tartott három Michelin csillagos angol Fat Duck étterem Master Sommelier sajtótájékoztatójának házigazdája
Cseke Gábor lett a legjobb magyar sommelier
A londoni szállodában dolgozó Cseke Gábor nyerte a soproni sommelier bajnokságot. A nyertes képviseli majd hazánkat Strasbourg-i sommelier EB-n novemberben.
Augusztusban ismét összemérhetik tudásukat a sommelier-k
Manapság a sztár chefek korát éljük és talán egy-két éven belül hasonló nimbuszra tesznek szert a sommelier-k is.