hirdetés
hirdetés

Dugonggal akár Ön is találkozhat!

Eljött végre az idő, amikor a különlegesre kíváncsi utasoknak nem kell több ezer kilométer repülés után több száz kilométert buszozni, hogy eljussanak Egyiptom legújabb gyöngyszeméhez, Marsa Alamhoz; a Kartago Tours sokévi előkészületet követően, magyar piacon idén elsőként indít charterjáratot közvetlen leszállással a szinte még érintetlen üdülőhelyre. Ahol nem mellesleg a dugonggal szintén ismerkedhetnek. Róla majd később!

hirdetés

A járat Marsa Alam repülőterére június 18-tól közlekedik egészen november elejéig. A gépet a Travel Service adja. Nem volt persze mindig Marsa Alamnak repülőtere. Az alig 20 éve alapított, Hurghada nyüzsgésétől távoli, délkelet-egyiptomi üdülővárost sokáig pont a nyüzsgő Hurghadából lehetett elérni, mintegy 300 kikométeres, buszos zötykölődést követően.

Fotó: Kartago Tours

Aggodalomra azonban nincs ok, csak mert közvetlen is odarepít a gép, Marsa Alam erényei maradnak! A fejlődő üdülőközpont a nyugalom szigete. Ajánlott elsősorban családok és természetbúvárok számára. Ami a családokat illeti: a munkahelyi stressz kipihenésére vágyó szülők és a strandolásért, vízi mulatságokért rajongó gyermekeik is kitűnően érzik magukat. Hasonlóképpen felejthetetlen élményekkel gazdagodnak azok is, akik vállalkoznak Marsa Alam élővilágának felderítésére. Mindehhez kiváló hátteret biztosítanak a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó szállodák, melyeknek jelentős részét ötcsillagos luxusszállodák teszik ki.

A Dugong és a békaember, fotó: Kartago Tours

És amelyekhez az élővilág olyan közel van, hogy annak egyedi csodáin a hotelek saját tengerpartjairól indulva is ámulhatunk. Nem ritkán akár dugonggal vagy tengeri teknőssel is találkozhatunk. Igen, a dugong, visszatértünk hozzá! Marsa Alam ikonikus állatai. Hatalmas, fura kinézetű, barátságos, növényevő tengeri emlősök, amelyek akár 3 méter hosszúra és 450 kg-osra is megnőhetnek. A leginkább tengeri tehénre emlékeztető teremtmények a lassú életmód bajnokai: olykor 10 kilométeres sebesség fölé gyorsulhatnak terjedelmes testükkel, de inkább nem sietik el és akár 70 évig is élnek. Védettek, vigyázzon rájuk, mindent a szemnek! A viziuális telítődés vágya vezessen akkor is, ha Vörös-tenger koralljait csodálnánk ebben a búvárparadicsomban! Nem kell hozzá palack és mély merülés, hogy ámulatba essünk: egy valamirevaló sznorkel-szett már elég a látványtól leesett állhoz.

Fotó: Kartago Tours

Két dugongozás közt ne feledjük, hogy a Vörös-tenger kékje és a Szahara homokja közé ékelődött Marsa Alamból Egyiptom csodái fakultatív kirándulásokon szintén felfedezhetők! Asszuán és a Nílus völgye nincs is olyan távol. De felejthetetlen élményben lesz része annak is, aki a Samadai zátonyhoz egy rövid hajóútra vállalva ellátogat a Delfin-házba. Az érintetlen öböl ad otthont a közel hatvan egyedből álló trópusi, vagy más néven pettyes hosszúcsőrű delfinrajnak. Aki ide ellátogat, felejthetetlen élményben lesz része: vadon élő delfinekkel úszhat, illetve mély merüléssel vagy felszíni buvárkodással felfedezheti a világ egyik legszebb víz alatti élőhelyének korallszirtjeit, a tapasztalt búvárok pedig a víz alatti barlangokat is.

Fotó: Kartago Tours

Annyi minden, ami Marsa Alam mellett szól, de ha néhány szóban kellene összefoglalni a „miért éppen” kérdésre a választ, annyit mondunk: luxusmenedék mindazoknak, akik egy csendes, pihentető, és élményekben gazdag nyaralásra vágynak.

(x)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk