hirdetés
hirdetés

Elköteleződés a bruttó árazás bevezetése mellett

Szakmai partnerünk, a MUISZ évek óta elkötelezett a bruttó árazás általános bevezetése mellett, mely törekvést a Magyar Turisztikai Szövetség is támogatja. Bízunk benne, a kötelezően alkalmazandó bruttó árazás hamarosan bekerül a 472/2017. Kormányrendeletbe. Továbbiakban a Szövetség közleményét olvashatják

hirdetés

Az utazási irodák által meghirdetett árak szabályozott megjelenése nemcsak az utasok felé kiemelkedő jelentőségű, de nagyban hozzájárul az utasoknak az utazási irodák felé irányuló bizalom megerősítéséhez, visszaállításához.

Különösen fontos ez egy olyan időszakban, amikor az utazási irodákat sajnos egyre több kritika éri utazási influencerek, bloggerek, vloggerek, un. utazási tanácsadók és a sajtó oldaláról, miszerint az utazási irodák útjai drágák és sok rejtett költséget tartalmaznak, így önálló szervezésre buzdítják a leendő utasokat.  

Szövetségünk néhány héttel ezelőtt a charterező irodákkal megbeszélést kezdeményezett, és arra kérte a MUISZ tagirodáit, hogy fogjanak össze és mutassák meg, hogy a szakma elkötelezett a bruttó árazás mellett, még azt megelőzően, hogy jogszabályban kerülne szabályozásra, s a MUISZ tagirodák a bruttó árazást már a 2020-as ajánlataikban érvényesítsék. A megbeszélésen a charterező irodák egységesen támogatták a bruttó árazás alkalmazását.

Fontos továbbá, hogy a kezdeményezéshez a körutazásokat szervező irodák is csatlakozzanak, velük a közeljövőben kerül sor az egyeztető megbeszélésre.

A MUISZ azt tervezi, hogy egy kampánnyal hívja fel a nagyközönség figyelmét erre a változásra. Meggyőződésünk, hogy a MUISZ kampánynak jelentős hatása lesz az összes utazási irodára, és az utasok azokat az irodákat fogják választani, akik a bruttó árazást alkalmazzák. Kommunikációs kampányunkban természetesen megemlítjük majd azokat az irodákat, akik a bruttó árazás mellett tették le voksukat.

Természetesen továbbra is cél a bruttó árazás mielőbbi rendeletben történő szabályozása, de ennek az önkéntes lépésnek az üzenete rendkívül jelentős és emeli a szakma presztízsét mind a fogyasztók, mind a kormányzati döntéshozók oldaláról.

Felhívásunkban arra kérjük tagjainkat, mutassuk meg, hogy a MUISZ tagok egységesen kiállnak ebben a fontos kérdésben, mely része a minőségi, felelősségteljes, fogyasztóbarát üzleti magatartásnak és még a kötelezően bevezetésre kerülő szabályozás előtt, önkéntesen alkalmazzuk a bruttó árazást.

Kérjük azok a MUISZ utazásszervezők, akik egyetértenek a kezdeményezéssel, az
 ITT letölthető Nyilatkozatot küldjék meg a MUISZ titkárság  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email címére!
 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk