hirdetés
hirdetés

Eltiltották az utazásszervezéstől a Wellness Travelt

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal törölte nyilvántartásából, valamint egy évre eltiltotta a Wellness Travel Utazási Központot az utazásszervezői és -közvetítői tevékenység folytatásától, az utasok az Aegon Magyarország biztosítótársaságnál jelenthetik be kárigényeiket.

hirdetés

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a Wellness Travel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t törölte az utazásszervezői és -közvetítői tevékenységet végző vállalkozókról vezetett közhiteles hatósági nyilvántartásából, továbbá a jogsértéssel összefüggésben a tevékenység további lehetséges folytatásától egy évre eltiltotta. A döntés 2016. október 26-án vált jogerőssé és végrehajthatóvá, melyet követően az utazási iroda további utazásokat már nem szervezhet, nem értékesíthet, utazásokra előlegeket, részvételi díjakat nem fogadhat el.

Az MKEH határozatából kiderül, hogy a hivatal munkatársai október 26-án, előre egyeztetett időpontban hatósági ellenőrzési eljárás céljából jelentek meg az utazásszervező irodájában. Az ott bemutatott dokumentumok alapján megállapították, az utazási vállalkozó nem tudja hitelt érdemlően igazolni azt, hogy képes az utasok el- és hazautaztatását biztosítani. A Wellness Travel utazási iroda kínálatában egzotikus és síutak, városlátogatások, wellness üdülések és tengeri hajóutak is szerepeltek.

A Wellness Travel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. utazási vállalkozó vagyoni biztosítékát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. biztosítótársaság szolgáltatja. Az utazásszervező kauciója külföldi utaztatásra - a 12%-os kategóriában - 13.513.000 forint, míg belföldi utaztatásra 677.000 Ft.

Kérdésünkre az Aegon Magyarországtól azt a választ kaptuk, hogy tudomásuk szerint jelenleg a Wellness Travel egyik utasa sem tartózkodik külföldön, így kártérítés gyanánt csupán az előre befizetett utak kapcsán érkezhetnek bejelentések. Néhány ügyfél már érdeklődött a biztosítótársaságnál, ám várhatóan az összes kárigény nem fogja elérni a vagyoni biztosíték összegét.

Az utasok a Wellness Travel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. saját szervezésű útjaival kapcsolatos kárigényeiket az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. biztosítótársaságnál jelenthetik be:

Cím: Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. Vállalati Vagyonbiztosítások, Kárrendezés (1091 Budapest, Üllői út 1.)

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fax: 06-1-476-5620

wellnesstravel.hu
wellnesstravel.hu

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk