hirdetés
hirdetés

Golfpályát, szállodát és éttermet vett Mészáros Lőrinc

A turizmusban terjeszkedik a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc. 

hirdetés

A turizmusban is megjelent befektetőként Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc. A propeller értesülései szerint a Felcsúttól nem messze, az M1-es autópálya óbarki pihenőhelyénél lévő ingatlanegyüttes sokáig hányatott sorsú volt. Az 1996-1997-ben épült, 1840 négyzetméter alapterületű, étteremből és szobákból álló Szekér Csárda mellé 2000-ben a tulajdonos Óbarok '43 Kft. úgy döntött, hogy egy 33 szobás szállodát is felhúz, úszómedencével, sportpályákkal.

A Várhegyi Gábor, korábbi alcsútdobozi futballklub-elnök által tulajdonolt cég a fejlesztésre 2001-ben kért és kapott hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól, 2003 közepére – 80 százalékos készültségnél – azonban a beruházás megbukott, így a fogadó és annak területe jelzálogjogosult az MFB-é lett – olvasható az Index korábbi cikkében. Azóta az épületkomplexumot bérlők hasznosították, míg idén januárban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe került – értesült a Propeller. Az ingatlanra feltételezhetően a bank által kezdeményezett árverés útján sikerült szert tennie Mészárosnak.

Egy korábbi cikkben pedig arról ír a lap, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. szerezte meg Bicske határában a Budapest Gate Golf & Country Club árverés alá került területét. Bicske és Alcsútdoboz közé, egy 280 hektáros tavas-dombos területre korábban golfcentrumot és luxusvillákat álmodott meg egy befektető, az elképzelések azonban a 2008-as gazdasági válság miatt végül nem valósultak meg. A fejlesztő cég 2011-ben adósságai miatt felszámolás alá került. A felszámoló 2012-ben nettó 2,8 milliárd forintért hirdetett meg eladásra mintegy 170 hektárnyit a golf- és üdülőfalu területéből. A birtok 10 hektáros tavat is magában foglaló ezen része került tavaly ősszel Orbán Viktor jó barátja cégének tulajdonába.

A Budapest Gate projekt látványterve
A Budapest Gate projekt látványterve

A Budapest Gate projekt nem kispályás fejlesztésnek indult. Ma is elérhető honlapjukon a következő információ olvasható: "A Budapest Gate 280 hektáros fenséges területen helyezkedik el, a város központjától 38 kilométerre. Az Európa egyik kulturális csomópontja mellett létesített klub 18-lyukú golfpályáját Christy O'Connor Jnr. tervezte, mely pompás és pazar környezetben helyezkedik el egy ötcsillagos luxushotellel és konferenciaközponttal együtt. Korszerű gyógyfürdő és szépségközpont, horgásztó, vízisportok, tenisz és lovaglási lehetőség is rendelkezésre áll ezen az egyedülálló helyszínen. A minden kényelemmel felszerelt, fényűző golf klub koncepciója ismeretlen volt Magyarországon e meghatározó projekt megkezdése előtt, azonban a Budapest Gate a legkifinomultabb designt és a legszínvonalasabb kikapcsolódási lehetőséget teremti meg pazar szépséggel bíró környezetben, ahol a nyugalom és a szórakozás együtt jár."

(forrás: propeller.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk