Greennovációs Nagydíj: 31-en izgulhatnak!

Már a negyedik kiírásánál tart a Professional Publishing Hungary, az Élelmiszer, a Gyártástrend, a Medical Tribune, a Kreatív és a Turizmus Trend/Vendég és Hotel lapok kiadója által életre hívott Greennovációs Nagydíj. A cél ezúttal sem változott: minél több kreatív ötletet szeretnénk megismerni és megismertetni. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tavalyi bővítés (már nem csak FMCG-szakterületről lehetett nevezni) után idén is nőtt a kategóriák száma. A negyedik Nagydíjra már egy külön kategóriában a még meg nem valósult tervpályázatok is beadhatóak voltak, nevezhettek civil közösségek, önkormányzatok, valamint olyan projektetek is, amelyek már korábban elindultak, de még a verseny idejében is zajlottak, ezeken túl megválasztjuk Magyarország legzöldebb települését is.

2015-ben összesen tizenhat kategóriában vártuk a nevezéseket, végül a pályázatokat megvizsgálva, értékelve tizenkét kategóriában 31 nevezés jutott shortlistre, amely jóval több, mint tavaly – akárcsak a nevezések száma (a 31 döntőbe jutott pályázatot lejjebb nézheti meg).

Hartay Mihály, a zsűri elnöke a következőképpen nyilatkozott a díjról:

“Minden olyan kezdeményezést nagyon fontosnak tartok, amely képes bemutatni a magyar emberek kreatív ötleteit és azok megvalósulását. Ilyennek tartom a Greennovációs Nagydíj pályázatot. Kezdetektől van szerencsém részt venni a zsűriben, és jó látni azt a fejlődési folyamatot, amely évről évre megmutatkozik a pályázatok számában és minőségében egyaránt. Idén is örömmel vettem részt az értékelésben, mert sok jó pályázat közül sikerült a legjobbakat díjazni.”

A tavalyihoz hasonlóan idén is több átfedés volt a kategóriák között, így előfordult, hogy egy pályázat nem abban a kategóriában került shortlistre, amelyben elindult. A Greennovációs Nagydíjakat a workshoppal egybekötött díjátadón adjuk át április 9-én a Mozsár Kávézóban 15 órától. Ezen a workshopon bemutatkozási lehetőséget kapnak a nyertesek és különdíjasok.  

A díjátadó követő workshop a  fenntarthatósággal, környezetvédelemmel foglalkozik majd, elhangzik például a HuGBC előadása a környezettudatos építészetről vagy a Greennovációs Nagydíj szponzorának, a McDonalds-nak az „A McDonald’s környezetvédelmi gyakorlata – célok és sikerek” című előadása is.

A 31 DÖNTŐBE JUTOTT PÁLYÁZAT (kategória, pályázat címe, pályázó)

Energetikai megoldások

Future Plastik

Future Plastik Kft. 

Élelmiszer / termék

Biola Biokozmetikumok

BIOLA Biokozmetikai Kft.

Body Honey

Body Honey Natural Cosmetics Kft

Energiaszolgáltatás

Környezetbarát energia a JÖVŐÉRT - innovatív megújuló alapú távhőszolgáltatás Miskolcon

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Korszerűsítés, energiahatékonyság, környezetvédelem - a PÉTÁV Kft. Mintaház programja

PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft.

Építőipar

"No-dig", a 21. század zöld technológiája

Agriapipe Kft.

Greenwall Pro - Zöldhomlokzati rendszer

Adegy Kft. 

Egészségügy

GREEN CSIP's Gyógyszeripar, egészségügy

CHINOIN Gyógyszer és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt. - a Sanofi vállalata, Csanyikvölgy Gyáregység

Hulladékkezelés

Energetikai hasznosítás irányított tüzelőanyag adagolással

Duna-Dráva Cement Kft.

Fitoremediáció egy hulladéklerakónál Nyíregyházán

Nyíregyházi Önkormányzat

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a fenntartható hulladékgazdálkodás jegyében

FKF Zrt.

Mezőgazdaság

Egy organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény, mely csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást

Water&Soil Kft.

Komplex víz- és talajerő gazdálkodás a Dalmand Zrt. öntözéses kultúráiban

Dalmandi Mezőgazdasági Zrt.

Környezetbarát növényvédelem és növénytáplálás

Corax-Bioner Biotecnhnológiai Zrt.

Termésnövelés gombák segítségével

Kwizda Agro Hungary

Unilever Magyarország a fenntartható mezőgazdaságért - Knorr mintafarm program

Unilever Magyarország

Szolgáltatás / technológiai megoldások

3X Virtual - Nagyvállalati szintű informatikai infrastruktúra, kis és közepes vállalkozások számára megfizethető áron

AlphaSonic Kft.

Felhő alapú épületfelügyeleti - energiagazdálkodási - épületüzemeltetési redszer Eco-MoD-SYSTEM

Mol-Control Automatizálási és Fejlesztési Kft.

Solarkollektor - Magyar szabadalommal és EU közösségi mintaoltalommal rendelkező napkollektor

PÉTER-IMPEX Kft.

Településfejlesztés

AngyalZÖLD + közterületi stratégia

XIII. Kerületi Önkormányzat

Megújuló energia a megújuló borsodi ártéren

WWF Magyarország Alapítvány

Turizmus, szálloda, vendéglátóipar

Élmények és Energiák Tárháza, Alsómocsolád

Alsómocsolád Község Önkormányzata

Natura Hill Zebegény - A vendéglátás új dimenziója, természetesen

Kis Bt.

Újrahasznosítás

"FOOD-GRADE - Élelmiszeripari PET „FOOD-GRADE” Élelmiszeripari PET Műanyaghulladék Újrahasznosítás és Innovációs Központ létrehozása

Recy-Pet Hungária Kft.

Önálló betétdíjas borforgalmazási rendszer kiépítése

Varga Pincészet Kft.

Szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás a McDonalds Éttermekben

McDonald's Promotion Kft.

Innovációs ötletek, projektek

Álom, vagy valóság Magyarországon a 100%-ban energiafüggetlen település

Goodwill Consulting Kft.

Ecodoc – a környezettudatos termékdokumentáció

Astron Informatikai Kft.

Habüveg granulátum – az innovatív technológia

Eurocell Tapolca

Innovatív hulladékgazdálkodási rendszer, Magyarország területén végzett építési beruházások során keletkező másodnyersanyagok és hulladékok hasznosítására

Clean Way Kft.

NEON termékcsalád

eHouse Systems Kft.

 

 

ZSŰRITAGOK:

Zsűrielnök: Hartay Mihály, hulladékgazdálkodási szakértő

Bajdor Katalin, Nemzeti Innovációs Hivatal, főtanácsos

Bálint Mária, Bálint Analitika

Bándi Gyula, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Környezetjog és Versenyjog tanszék, tanszékvezető egyetemi tanár

Beleznay Éva, HuGBC

Bódis Gergely, Tonic, ügyvezető

Gyetvainé Virág Dóra, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Szabadalmi Főosztály, osztályvezető

Kenyeres István, BIOPOLUS Intézet, főigazgató

Petrik Ida, BCSDH, elnök

Raptis Dimitrios, Festo Kft., mérnök szaktanácsadó

Varga Pál, Naplopó Kft., cégvezető

A Professional Publishing Hungary részéről:

Ács Dóra, Élelmiszer szaklap, főszerkesztő

Vándor Ágnes, ügyvezető igazgató

 

 

A ZSŰRIZÉS MENETE

Valamennyi érvényes, 2015. február 27-ig beérkezett pályázati anyagot szakértő zsűri bírálja el. A zsűrizés kétfordulós lesz. Első forduló: online zsűrizés zárt rendszerben, melynek eredményéből rövidlistát alakítunk ki.

Második forduló: élő zsűrizés. A rövidlistára került pályázók közül választjaki az élő zsűri a kategóriák nyerteseit. A zsűri döntésének megfelelően kiosztásra kerülhetnek különdíjak is.

A ZSŰRIZÉS SZEMPONTRENDSZERE KÖRNYEZETVÉDELMI (ZÖLD) SZEMPONTBÓL:

újszerűség 30%

energiamegtakarítás 20%

társadalmi hasznosság 20%

gazdasági előnyök 20%

iparjogvédelmi tudatosság 10%

 

 

 

 

 

 


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.