hirdetés
hirdetés

Igazi népünnepély volt az atlétikai vb zárása

A Hősök futásán 70 országból összesen 6000 versenyző vett részt, köztük egy igazi sportlegenda, az olimpiai, világ- és többszörös Európa-bajnok Rosa Mota is.

hirdetés

Futók ezreivel telt meg az Andrássy út a Hősök futásán, amely a világ első olyan futóversenye volt, amelyet közvetlenül egy atlétikai világbajnokság maraton száma után rendeztek, és ahol a futók ugyanabból a rajtból indultak és ugyanabba a célba érkeztek meg, mint ahol percekkel előtte világsztárok versengtek a győzelemért.

Hősök tere
Hősök tere

A hőség ellenére rendkívül sokan álltak rajthoz, amely közvetlenül az atlétikai világbajnokság férfi maraton versenyszáma után startolt a Hősök teréről.

A szervezők a futók biztonsága érdekében 5,7 km-re rövidítették a távot, amelyet a férfiak közül a leggyorsabban az ír David Mccarthy teljesített, a nők közül pedig a portugál Vanessa Carvalho szakította át elsőként a célszalagot.

"A Hősök futása méltó lezárása volt az atlétikai világbajnokság utcai versenyeinek, egyben gyönyörű csúcspontja annak, hogy egy világverseny erejét a szabadidősport népszerűsítésre használjuk fel. Ezért az élményért csináltuk, köszönjük mindenkinek, aki ma eljött a Hősök terére és futva, kocogva, vagy éppen csak sétálva, de teljesítette a távot. Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!" – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

(forrás: Felvidék Ma)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk