hirdetés
hirdetés

Inkább a Balaton déli partján építik meg az óriás víziparkot

Fűzfő helyett Balatonszemes lehet a nyertese annak a projektnek, melynek keretében felépítenék a világ legnagyobb fedett víziparkját.

hirdetés

Ahogy arról nemrég beszámoltunk a Balatontipp cikke alapján, Balatonfűzfő és Balatonalmádi között, a vörösberényi Balaton-part mellé tervezték megépíteni a világ legnagyobb fedett víziparkját, egy 110 hektáros, speciális fóliaszerkezettel fedett vizes szórakoztató centrumot.

A Sonline.hu azonban úgy tudja, most mégis Balatonszemes lehet a befutó, a lapnak Gulyás Péter projektvezető meg is erősítette azokat a híreket, miszerint mégis inkább a déli partra vinné a beruházást. "Az a település, ahol az Aqua Regnum Hungary be lesz jegyezve, a tervezett évi 65 milliárd forint árbevételből származó helyi adóbevétellel gazdálkodhat több évtizeden keresztül" - nyilatkozta Gulyás.

A cornwalli Édenkert adta az inspirációt (Forrás: Balatontipp / Google Earth)
A cornwalli Édenkert adta az inspirációt (Forrás: Balatontipp / Google Earth)

A cornwalli Édenkertben találkozott a megoldással Gulyás Péter, az Aqua Regnum Hungary névre keresztelt élményközpont kitalálója és projektgazdája. Igaz, amit ő kigondolt, negyvenszerese az angliai Édenkertnek, de az azt felépítő szakemberek szerint a méret nem lehet akadály.

A tervek között szerepel például egy olyan gyógyhatású meleg vizes medencecsoport, amiben a Kárpát-medence valamennyi ismert gyógyvizét ki lehetne próbálni, de helyet kapnának itt többek között viíisí- és korcsolyapályák, ellenáramlású szörfpálya, a Balatonnal közvetlen kapcsolatban lévő barlangfürdő, sziklatrambulin, vízesés, pálmaligetek, vízi vidámpark, kalandpark és vízi cirkusz is.

Bővebben ide kattintva olvashat a projektről, melyről már külföldi lapok is cikkeznek, többek között a Travel Trade Europe is beszámolt a víziparkról.

(forrás: Sonline, Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk