hirdetés
hirdetés

Ki ne ismerné a szakmából? - Most könyvet írt

A 2018-ban nyugállományba vonult légiforgalmi szakember, Földvári András szó szerint bejárta a világ összes országát. Legemlékezetesebb kalandjait most bárki elolvashatja.

hirdetés

Földvári András egyebek között a Malévnél, a belga nemzeti légitársaságnál, az El Al-nál és a Tuskish Airlines-nál töltött el tevékeny éveket, és mindeközben szenvedélyévé vált az utazás. Fejébe vette, hogy a világ összes országába eljut, és mára ez sikerült is neki!

„Egy könyvet kaptam a világ száz építészeti csodájáról 1997-ben, egykori malévos kollégámtól. Addigra húsz-harmincat már láttam közülük, de elhatároztam, hogy addig nem nyugszom, amíg fel nem keresem az összeset. Idén sikerült teljesítenem ezt a vállalást, stílusosan húsvétkor, a Húsvét-szigeten” – mesélte tavaly Indulj! magazinunk hasábjain.

András mindig készít
András mindig készít

Mivel elsősorban a repülés a szenvedélye és a repülőterek, a légikikötőket kezdte el "gyűjteni". Egyszer tíz reptéren járt egyetlen nap alatt – és kétszer lépett át a 2020-as évbe. 795 reptéren utazott át, 2650 járaton ült, a megtett távolságok alapján eddig 113-szor kerülte meg a Földet, és több mint 11-szer juthatott volna el a Holdra.

A legnehezebb helyzetekben, a világ legképtelenebb helyszínein is feltalálta magát, és ami még fontosabb: sosem hagyta el humorérzéke.

Kalandok és nagyszerű élmények sora esett meg vele: vizet fakasztott egy mexikói dzsungelben, iskolát épített Kongóban, páholyból nézte a wagah-i határzáró üvöltőversenyt, és strandolt Grönlandon. Belenézett az Ördög torkába Türkmenisztánban, őrizetesként megnevettette a dél-szudáni főrendőrt, nemkívánatos személy lett Vanuatun. Átszelte az Egyesült Államokat a 66-os úton és a helyszínen élte át a 2004-es thaiföldi cunamit. 

Elmentem világgá! című könyvében nyolcvan történet elevenedik meg, melyekben András, akárcsak Verne Gyula hőse, a lehetetlent is megpróbálja, hogy teljesítse fogadalmát...

A kötet várhatóan július 30-án kerül a könyvesboltok polcaira.

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai