Így hatott a pandémia a magyar kultúrára

Így hatott a pandémia a magyar kultúrára 

A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta a kulturális intézményeket, de a könyvkiadás esetében nagy fellendülést hozott a 2020-as év.
Mi kerülhet a borokba titokban?

Mi kerülhet a borokba titokban? 

Napjainkra a legtöbb bor áldozatául esett az uniformizáló tömegtermelésnek. De míg az élelmiszereken általában fel kell tüntetni, pontosan mit tartalmaznak és hogyan készültek, addig a bor esetében a címkén csupán a kén használatáról kötelező nyilatkozni.
Jön a budapesti sétacég második kötete

Jön a budapesti sétacég második kötete 

Decemberben megjelent a Hosszúlépés.járunk? első könyve, a Hosszúlépés Budapesten, amely a karácsonyi könyvvásárok kedvence lett és a sajtó is kedvezően fogadta, ezért idén újabb könyvet írtak, ismeretlen budapesti történetekkel és eddig rejtőző városi titkokkal. A Hosszúlépés a körúton túl a tervek szerint októberben jelenik meg, de már most előrendelhető - tájékoztatta lapunkat a társaság.
Könyvet jelentet meg a budapesti sétacég

Könyvet jelentet meg a budapesti sétacég 

A Hosszúlépés.járunk? alapítóinak első kötete már előrendelhető.
„SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Jön Erdei János könyve

„SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Jön Erdei János könyve 

Digitalizált, felgyorsult világunkban vannak-e vajon egyetemesen megmaradó, hagyományos értékek, olyan kívánatos készségek, amelyek elengedhetetlenek a sikeres vállalkozáshoz, munkavégzéshez? Ezt (is) tárgyalja a hamarosan megjelenő kiadvány, amely a hazai turizmus soha korábban nem tapasztalt mélyrepülése idején derűs, szórakoztató olvasmányt kínál (nem csak) a turizmusban dolgozók számára.
„SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Tanulságos esetek a turizmusmarketing világából

„SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Tanulságos esetek a turizmusmarketing világából 

Szeretne a hazai turizmus soha korábban nem tapasztalt mélyrepülése idején valami derűset, szórakoztatót olvasni, ami a várva-várt újranyitáshoz is kedvet, ötletet, energiát adhat? Szeretné megismerni egy szakember hitvallását, életútját, tapasztalatait fél évszázados pályájáról? Hogyan lett az egykori liftes fiúból a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke?
SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Tanulságos történetek a turizmusmarketing világából.

SOMLÓI GALUSKÁS GULYÁSLEVES 2.0 – Tanulságos történetek a turizmusmarketing világából. 

50 év pályafutása a turizmusban (avagy hogyan lett liftesfiúból szállodaszövetségi elnök). 60 többnyire derűs, de mindenképpen tanulságos történet, követhető példák a turizmusmarketing világából; a hazai turizmusipar 630 kortárs személyiségének név szerinti említése; mindez 202 oldalas, A/4-es nagy formátumú könyvben, 495.000 karakterben és 48 képpel.
Könyvvel rukkolt elő a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Könyvvel rukkolt elő a Magyar Bocuse d’Or Akadémia 

Címéből nem nehéz kitalálni, hogy célja: két alapanyagot népszerűsítésen a honi gasztronómiában.
Ki ne ismerné a szakmából? - Most könyvet írt

Ki ne ismerné a szakmából? - Most könyvet írt 

A 2018-ban nyugállományba vonult légiforgalmi szakember, Földvári András szó szerint bejárta a világ összes országát. Legemlékezetesebb kalandjait most bárki elolvashatja.
A pécsiek megfőzték a világot

A pécsiek megfőzték a világot 

Izgalmas projektbe fogott a Pécsi Tudományegyetem: 50 étel a nagyvilágból címmel olyan szakácskönyvet jelentetett meg, amely a földgolyó távoli pontjairól érkezett hallgatók receptjeit gyűjti kötetbe.

Kötet a magyar sajtok világáról 

Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

Itt a Turizmusmarketing esettanulmányok második kötete 

A Turizmusmarketing esettanulmányok első kötetének folytatásaként megjelent kiadvány izgalmas témaköröket dolgoz fel a posztmodern turizmusmarketingtől egészen a fesztiválturizmusig. Az Akadémia kiadó hiánypótló kötetéből kiderül többek között, hogy mikor érdemes lecserélni egy ország nevét, de azt is megtudhatjuk, hogy a VeszprémFesztet milyen világsztárokkal népszerűsítették. A nagyszerűen szerkesztett kiadványban olvashatunk Gyöngyösről, az alvó Csipkerózsikáról, és eldönthetjük, hogy érdemes-e elmenni a Budavári Borfesztiválra. 

Szeretnél kevesebbet költeni jutalékra? Akkor a HotelHood könyv neked szól! 

A HotelHood könyv nem egy újabb általános online marketing fogalmakról, trendekről és módszerekről szóló könyv, amit szállodás köntösben tálaltak. Ez a könyv nem arról szól, hogyan szerezz több látogatót a weboldaladra. Mégis több foglalást szerezhetsz a benne foglalt módszerekkel a weboldaladon, mint amit eddig valaha tapasztaltál.

Recepciósok titkai: 6 érdekesség a pult túloldaláról 

Túlfoglalt hotelek, kifizetetlen minibár-számlák, kuponnal érkezőknek fenntartott béna szobák, megszívatott bunkó vendégek – egy amerikai recepciós kitálal.

Mindent a turizmusmarketingről 

Lőrincz Katalin és Sulyok Judit szerkesztésében új turisztikai szakkönyv jelent meg az Akadémiai Kiadó gondozásában Turizmusmarketing címmel.

Gyerekeknek írt budapesti városkalauzt egy idegenvezető 

Mesélő Budapest - Térképek, rejtélyek, fotók címmel gyermekeknek szóló városkalauz jelent meg a Kolibri Gyermekkönyvkiadó gondozásában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Megjelent az Aszú- és Pezsgőkiválóságok harmadik könyve 

Megjelent a Borkiválóságok Könyve 2016. harmadik kötete, amely az év végi ünnepekre hangolódva a hazai aszú- és pezsgőkiválóságokat sorakoztatja fel. 

Megjelent a Tematikus utak Szlovákiában és a Magas-Tátra túrakaluz 

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Budapesti Képviselete és a Kornétás Kiadó Barna Béla és Pusztay Sándor Tematikus utak Szlovákiában, valamint Nagy Árpád Magas-Tátra túrakaluz című kötetét mutatták be december 19-én a Károlyi Étterem és Kávéházban.

Ebben a könyvben az összes magyar földgömböt megtalálja 

A jelenleg ismert mind a 102 magyar föld- és éggömb helyet kapott a Zrínyi Kiadó DVD-melléklettel ellátott új kiadványában.

100% DISZNÓ 

A szúrástól a füstölésig eltelő, mintegy 10 órányi rituálét, a disznóvágás legfontosabb lépéseit követi szakavatott hozzáértéssel Pálinkás Norbert nemrég megjelent hiánypótló alapműve, a 100% DISZNÓ - a Geopen gondozásában - Szabó Gábor ínycsiklandó képeivel és több tucatnyi tradícionális és újragondolt receptúrával a hagymás vértől, a konyakos-narancsos szelőmájasig.

Magyar blogger könyve látja el tippekkel a világutazókat 

Decemberben jelenik meg az utazó blogger, Backpacker, azaz Vigh Bori első könyve. A hátizsákos utazó első könyvében az elindulás és a hazatérés nehézségeiről, a kíváncsiság erejéről és arról is ír, milyen kibúvókat keres az ember az álmok megvalósítása helyett.

Olaszul l’enni jó 

„Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is mindent megtesz azért, hogy hitvallását megismertesse a budapesti közönséggel is. A Kossuth Kiadó gondozásában néhány napja jelent meg az Olaszul l’enni jó című kötet, amelyben Gianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. Alapanyagbeszerzés, kihívások egy konyhán és az étlapváltás nehézségei. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

Csináljuk a fesztivált Magyarországon 

Ahogyan Magyarország a gyógyvizek földje, ugyanúgy a fesztiváloké is. Egyre több turista egyre több fesztivál között válogathat és nincs könnyű dolga, hiszen évente 4500 rendezvény hívja magát fesztiválnak országszerte. A nemrég megjelent Fesztiválturizmus című, egyetemi oktatásban is használható szakkönyv szerzői elméletben és a gyakorlatban is körüljárják a színes témát.

''Namégegyszer'': Fesztiválturizmus 

Az alábbi kedvcsináló sorokkal olvasóinkat is várjuk a 2016. október 7-én rendezendő szakmai könyvbemutatóra, mely során újabb betekintést nyerhetnek a fesztiválok világába mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A Fesztiválturizmus című szakkönyv a fesztivál és a turizmus kölcsönhatását vizsgálja: kitérve többek között a kínálati-keresleti piacokra, a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokra, vagy akár a szervezési szempontokra. A kötet a 2014-ben megjelent kulturális turizmus témájú könyv folytatásaként kerül hamarosan az önök kezébe.

Kárpátalja középső területeit mutatja be egy most megjelent könyv 

Kárpátalja középső területeit részletesen bemutató kötet jelent meg Verecke - a honfoglalás kapuja címmel a Romanika Kiadó gondozásában.

Hajdú-Bihar megye kincsei kötetbe rendezve 

Hajdú-Bihar megye természeti, épített és kulturális értékeit sorakozatja fel az az exkluzív kötet, melyet a megyei önkormányzat adott ki a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával júniusban.

A Margitsziget történetét mutatja be egy most megjelent könyv 

A 2017-es magyarországi vizes világbajnokság központi helyszínének, az alkalomra megújuló Margitszigetnek a történetét, javarészt sportmúltját feltáró kötet jelent meg a felelős kiadó és szerkesztő, Jaksics György gondozásában.

Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja Budapesten 

Budapesten nyílt meg Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja a Master Card kártyatársaság támogatásával. A kizárólag elektronikus fizetést elfogadó üzlet úttörőnek számít, hiszen általa a kulturális élet egy újabb fontos területén, a könyvkereskedelemben is tért hódíthat a készpénzmentesség.

Egyedülálló könyv jelent meg Tata barlangjairól 

A Megalodus Barlangkutató és Geológus Szakcsoport negyven évnyi munkáját foglalta össze Tata barlangjairól és karsztjelenségeiről írt könyvében Almády Zoltán, a csoport vezetője.

Albumban és térképen Magyarország nemzeti és történelmi emlékhelyei 

Terekbe írt múlt címmel tudományos igényű, képzőművészeti albumot jelentetett meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). A magyar történelem legfontosabb helyszíneit tartalmazó munkát pénteken mutatták be a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Csütörtökön nyílik Európa "legnagyobb könyvesboltja" 

Magyarország európai uniós csatlakozásának 10., az első világháború kitörésének 100., a berlini fal leomlásának 25. és a holokauszt 70. évfordulójáról is megemlékezik a csütörtökön kezdődő XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelyen 35 ország több mint hatvan szerzője, valamint mintegy 450 magyar író vesz részt.

Hosszabb Könyvszalon 

A hagyományosnál egy nappal hosszabb lesz idén a Győri Könyvszalon. A vidék legnagyobb könyves eseményét október 24. és 27. között rendezik meg, immár tizenharmadik alkalommal.

Botránykönyvet osztogatnak Bécsben 

Az „Egy város, egy könyv” című akció keretében T.C. Boyle „The Tortilla Curtain” című regényéhez juthatnak hozzá ingyen a bécsiek. A megjelenésekor sok port felkavaró írás ma már az amerikai társadalomkritika egyik alapművének számít és egyetemeken oktatják.  

Hungarikumot a kirakatba! 

A Corvinus Egyetemen Patrick Bohl angol nyelvű PhD kutatása és disszertáció tervezete a repülőtéri környezetnek az utasok hangulatára, s ezen keresztül vásárlási késztetésének a vizsgálatára koncentrál. A disszertáció tervezet védésén többek között felmerült, hogy a cégeket, jelesül a hungarikum termékeket előállító és forgalmazó szervezeteket mi ösztönzi a repülőtéri tranzitban történő megjelenésre? 

Kultúrsokk Kuti Istvánnal 

Kultúrsokk címen új sorozatot indít a turizmusonline.hu. Minden alkalommal egy turisztikai szakembert kérünk arra, mondja el, milyen könyvet, filmet, kulturális programot ajánl az olvasóinknak.

Milyen könyvet olvas a brit szállóvendég? 

(MTI) - Több mint húszezer könyvet felejtettek a vendégek egy brit szállodalánc szobáiban tavaly, ezek közül hétezer azonban ugyanaz a mű: egy erotikus bestseller-trilógia.

Lelket adni a Dunának 

Az ötödik alkalommal megrendezett BUCH WIEN könyvvásár közép-, kelet- és délkelet-európai kulturális intézetekkel közösen összeállított programmal várja a látogatókat november 22-25 között Bécsben. Idén kiemelt szerep jut a Duna-menti országok irodalmának, ők a Donau Lounge-ban mutatkozhatnak be.

A leggyakoribb szállodákban felejtett könyvek 

A Travelodge olcsó szállodalánc listát készített arról, hogy melyek azok a könyvek, amelyeket az idei évben a leggyakrabban felejtettek ott a szállodákban. 

Selyemút, Máramaros, Serengeti 

A National Geographic könyvek új sorozata modern kalandorok nyomába szegődik, akik immár nem a térkép fehér foltjait színezik ki, hanem elfeledett, eltűnőben lévő népek, kultúrák, tájak megőrzésére vagy dokumentálására törekednek.

Századik egri séta 

Jubileumához érkezett az "Egri séták nemcsak egrieknek" sorozat. Megtartották a századik közös programot.

Szurkolj Londonban! 

Az idei londoni nyári olimpia aprópójából Olimpiai városkalauzt jelentetett  meg a Hibernia Nova Kiadó. 

Digitális sikertörténetek 

Egy különleges üzleti könyv jelent meg a napokban Digitális sikertörténetek címmel. A könyv a hazai internetes és szoftverfejlesztési piac legsikeresebb vállalkozásait és a sikerhez vezetõ utat mutatja be az alapítókkal és jelenlegi vezetõivel készített interjúkon keresztül.

Milyen volt az átalakulás előtti Zsolnay gyárterület? 

A kulturális negyeddé alakítása előtti pécsi Zsolnay gyárterületet örökítette meg képein Marsalkó Péter fotóművész, akinek Zsolnay - A titkok kertje című könyvét szerdán mutatták be a baranyai megyeszékhelyen.

Újabb kötet készült a egri sétákból 

Egy nagy sikerű programsorozat eredményeként jelent meg az Egri séták nemcsak egrieknek című könyv második kötete az Egri Lokálpatrióta Egylet gondozásában.

Terjesztését megtiltom! 

Különleges tárlat nyílik november 4-én az Országos Széchényi Könyvtárban. A Terjesztését megtiltom című kiállítás a politikai okokból zárolt, indexre tett, lefoglalt, bezúzni készült, szigorúan elkülönítve őrzött dokumentumok világába nyújt betekintést.

Könyv-szobaszerviz Salman Rushdie-tól 

A szokásos hotelszoba-felszerelés mellett egy-egy könyvet is találhatnak ágyuk mellett a jövő héttől egy felkapott manhattani szálloda vendégei. A köteteket nem más, mint Salman Rushdie világhírű író válogatta az amerikai irodalom remekművei közül.

Kész őrület! 

Így fogalmazott Herczeg Ágnes: Borok a konyhában (kiadó: Alexandra) című vaskos vadonatúj könyvének bemutatója alkalmával Mautner Zsófia (Chili&Vanilia, Dining Guide), a szerző beszélgetőpartnere. És van is ebben igazság: májusban két hét leforgása alatt minden áldott nap a szerző és kihívást kereső segítőpartnerei 30-40 féle étel mellé 167 bort kóstolt végig, ez napi 6600 ízkombinációt jelentett – elképzelni, leírni is tiszta őrület!

Receptkönyv és gasztronómiai korrajz 

A NetPincér.hu gondozásában elkészült Magyarország kedvenc ételeinek receptkönyve. A kötetben az év elején lezajlott Magyarország Kedvenc Étele szavazás legnépszerűbb ételeinek receptjei szerepelnek kétféle - hagyományos és újszerű – értelmezésben - adta hírül az A Mai Nő.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!