hirdetés
hirdetés

Kivágnak a héten egy 30 éves juharfasort Csopakon

Május 10-én, azaz a Madarak és Fák Napján különösen szomorú hír érkezett: Csopakon a vasút villamosítása – illetve a helyi lakosok szerint a figyelmetlen tervezés – miatt ki kell vágni egy 30-33 darabból álló fasort - írja a hirbalaton.hu.

hirdetés

A Vasút utcában közel 30 éve társadalmi munkában ültetett juharfákat és pár diófát a héten csütörtökön és pénteken kívánják kivágni, amiről alig egy hete értesítették a lakosságot – számoltak be a hirbalaton.hu-nak csopaki lakosok.Csopakon amúgy példa értékű polgármesteri rendelet született év elején, amely tiltja a fák kivágását a madarak költési időszakában, március 1. és augusztus 31. között. Ehhez képest a közelmúltban vágott ki fákat a hajdani közforgalmú kikötő új tulajdonosa is, a helyiek beszámolói szerint.

A vasút villamosításához szükséges, oszlopokra szerelt vezetékek melletti biztonsági sávon belülre került a fasor, ezért kívánják azt kivágni – a helyiek tudomása szerint, akik sérelmezték, hogy az ügyről csak a múlt héten értesültek, holott lett volna más megoldás. Több helyen a vasút másik oldalán fut az új vezeték, ami ezen a szakaszon is megmenthette volna a fasort – állítják. Úgy látják, sem a MÁV tervezői, sem a vasúttársasággal korábban egyeztető helyi önkormányzat nem járt el elég körültekintően, azért kell vesznie az értékes, egészséges fasornak.

"Most már késő minden tiltakozás, hiszen a vezetéktartó oszlopokat felállították, és hamarosan beindul a villamosított vasút a Balaton északi részén is, amit egyébként mindenki nagyon vár" – fogalmazott az egyikük.


(forrás: hirbalaton.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai