hirdetés
hirdetés

Konferenciát szervez és az Utazás kiállításon is kint lesz Fürdővárosok Szövetsége

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége elnökségi ülését, szemináriumát és közgyűlését 2016. október 20-án tartotta Körmenden, a MJUS World Resort & Thermal Parkban.

hirdetés

A közgyűlés résztvevőit házigazdaként Bebes István, Körmend város polgármestere köszöntötte. A házigazda hangsúlyozta, hogy nem véletlen a helyszín választása, mivel a MJUS World stratégiai partnere a városnak. Körmend célja a gyógy- és wellness fürdőkultúra megteremtése, melyhez a MJUS fürdő és szálloda kiváló háttér, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége pedig több évtizedes tapasztalataival segíthet a további fejlesztésekben - emelte ki a polgármester.

Balról jobbra: Bebes István, Dr. Szabó Zoltán, dr. Puskás Tivadar, Majthényi László (Fotó: Kozmamedia)
Balról jobbra: Bebes István, Dr. Szabó Zoltán, dr. Puskás Tivadar, Majthényi László (Fotó: Kozmamedia)


Körmend bemutatása és utazási szokások a fürdőturizmusban

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere alelnöki köszöntője és megnyitója után a fürdővárosi szemináriumon először Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke tartott előadást "Turizmus - A gyógyító víz, gyógy- és termálfürdők Vas megyében" címmel. Ezután Körmend turisztikai és kulturális értékeit mutatta be Hadnagyné Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója. Majd dr. Szabó Zoltán PhD, a Pannon Egyetem adjunktusa "Utazási szokások a fürdőturizmusban" címmel tartott előadást. Végül Prof. dr. Polgár Zsolt CSc, a P. E. Burgonyakutatási Központ igazgatója tartott hasznos előadást "Összefogással a minőségért - a burgonya szerepe a fürdővárosok gasztrokulturális kínálatbővítésében" címmel.

Újraválasztották dr. Puskás Tivadar alelnököt

A Közgyűlés a szemináriumi előadások meghallgatása után egyhangúlag elfogadta Dr. Szabó Zoltán tájékoztatóját a 2016. május 26. napjától végzett ügyvezető elnöki tevékenységéről és a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt. A közgyűlés újraválasztotta a Magyar Fürdővárosok Szövetsége alelnökének dr. Puskás Tivadart, Felügyelő Bizottsági tagoknak Farkas Éva Erzsébetet (Makó polgármestere), dr. Gubacsi Enikőt (Algyő alpolgármestere) és Csendesné Farkas Editet (Bogács polgármestere).

Részvétel az Utazás kiállításon, konferenciaszervezés

A Közgyűlés elfogadta a Szövetség 2017. évi gazdasági és munkatervét, mely tartalmazza a közös akciók szervezését a tagoknak: egységes közúti információs táblarendszer és médiareklám szervezését, valamint kérdőíves adatgyűjtést és adatcserét. Továbbá elfogadta a részvételt az Utazás 2017 kiállításon és a tagok részvételének elősegítését kedvezményes megjelenési lehetőséggel, valamint a Magyar Fürdővárosok című konferencia megrendezését, konferenciakötet kiadását és kereskedelmi bemutatók szervezését a fürdővárosokban.

A Magyar Fürdővárosok Szövetségének Közgyűlése országos jelentőségű témákat is tárgyalt, mint a helyi idegenforgalmi adó állami kiegészítésének csökkenése, a fürdők által nyújtott gyógytényezők OEP-támogatása és a fürdőszolgáltatások általános forgalmiadó-mértékének kedvezményes adókulcsba való visszasorolása. Végül a Közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, hogy Tata Város Önkormányzatát a Magyar Fürdővárosok Szövetsége tagjai sorába felveszi.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk