hirdetés

Megkezdődött a Balettintézet luxusszállodává alakítása

Végre pont kerülhet a Drechsler-palota kétes helyzetéről szóló történet végére, és hamarosan régi pompájában, új funkcióval működhet ismét az épület.

hirdetés

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a Balettintézetnek egykor helyet adó, Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palotát hányattatott sorsa után az a luxemburgi vállalat – a Balett Properties S. A. – vásárolta meg, amely mögött a katari uralkodócsalád 32 éves tagja, Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bin Jaber AI Thani áll.

A Balett Properties S. A. tulajdonába került QPR Properties Kft. elnevezésű projektcéget pedig abból a célból hozták létre, hogy rendbe hozzák a Balettintézetet. Akkor megírtuk, hogy a Kft. ügyvezetője a sejken – és Fady Bakhos dohai ügyvéden – kívül Zaki Nasser Zaki El Guiziri egyiptomi szállodai szakember lehet.

A Drechsler-palota
A Drechsler-palota

A szállodává alakításról szóló hír már tavaly szeptemberben felröppent: akkor a Dessewffy és Dávid, valamint Társaik Ügyvédi Iroda közleményben tudatta a sajtóval: az adásvétel során az épület akkori tulajdonosa nem feledkezik meg a Balettintézet jelentőségéről, annak történelmi, építészeti és műemléki értékéről, ezért olyan jól ismert befektetőt részesít előnyben, akinek a múltbéli tevékenysége a hotelfejlesztési szektorban biztosítja az épület megfelelő hasznosítását.

Most pedig úgy néz ki, hogy a Balett Properties S. A. beváltja a hozzá fűzött reményeket: az épületre ugyanis kikerült egy tábla, amelyen az alábbi szöveg olvasható: „Ebben az épületben ötcsillagos luxusszálloda nyílik 2017 negyedik negyedévében” – írja az Index. A táblán olvasható továbbá a beruházó, a QPR Properties Kft. neve. A projekt menedzsmentet a Habitat Management Kft. végzi, melynek főtevékenysége a nyilvános cégadatok szerint építészmérnöki tevékenység, az építészeti tervezés pedig a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft. feladata lesz. A táblát ide kattintva lehet megtekinteni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk