hirdetés
hirdetés

MEP - Mise en Place – itt a második kiadás

Két éve jelent meg az Unilever Food Solutions gondozásában a MEP - Mise en Place (Főzésre kész) című portrékötet, amelyben konyhafőnökök mesélnek főzésről, inspirációról, receptekről. A séfekről séfeknek készült kötet második kiadása február 4-én debütált a SIRHA kiállításon.

hirdetés

A több mint 200 oldalas kötetbe ezúttal 48, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf, köztük nagyon sok fiatal szakember portréinterjúja, gondolatai, a szakma jövőjéről szóló elképzeléseik és egy-egy receptje került be. 

A társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként indított könyvsorozat iránti érdeklődés és szakmai várakozás még a kiadót is meglepte. „Az Unilever Food Solutions küldetése, hogy segítse a séfeket hogy szeressék amit csinálnak. Mostantól a MEP – Mise en Place-t ünnepi alkalomra, a SIRHA kiállításra időzítve jelentetjük meg, változatlan küldetéssel: pillanatképet adni azokról a séfekről, akik a magyar gasztronómia élvonalában állnak” – mondta a könyv bemutatóján Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletág igazgatója.

Szikora Katalin, a kötet szerzője és szerkesztője elmondta: bár ez a könyv épp úgy néz ki, mint az első kiadás, sok szempontból más. A séfeknek árulkodó és beszédes kérdéseket tettek fel kedvenc mestereikről, a honi gasztronómia jövőjéről, és immár pékek, illetve cukrászok is bekerültek. És míg az első könyvben 46, most 48 különleges egyéniség szerepel.

A kötetet Segal Viktor lektorálta, a fotókat Kállai Márton készítette, a képszerkesztő Kovalik Máté, a grafikus-tervező Szűcs Mária volt.

A MEP-nek ezúttal sincs fogyasztói ára, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba, eszmei értékét a kiadó  példányonként 12.500 forintban határozta meg. Hozzájutni azonban ezúttal is kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

A könyvben szereplő séfek:

Adorjányi Máriusz

Bakó Zsolt

Balázs Ferenc

Balázs Gergő

Bán Lajos

Bánszki Péter

Bónyai Gusztáv

Botka Mihály

Bötz-Gál Tamás

Bubálik Csaba

Décsi Botond

Fatáné Andorka Andrea

Fejes György

Fülepi Kálmán

Gazsó Róbert

Gendur András

Goda Gábor

Gottwald Szilárd

Gran József

Gulyás Károly

Ináncsi Tamás

Jászai Tibor

Juhos József

Kiss Krisztián

Kovács Anett

Kovács Gergely

Lakatos Tímea

Lőrincz György

Lutz Lajos

Magyar Barbara

Marton Péter

Mátravölgyi Ábris

Matus István

Molnár Balázs

Móricz Péter

Oláh Zoltán

Papp Győző

Papp Zsolt

Pásztor András

Rácz Krisztián

Schmiedt Patrik

Sipos Norbert

Szabadfi Szabolcs

Szabó Roland

Tóth Lajos

Varga Károly

Végh Beáta

Wolf András

 

 

 

 

Horváth Ágnes, főszerkesztő, Indulj! magazin
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés