hirdetés

Négycsillagos szálloda lett a Sörházból

Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán adta át a hajdani Sörházból kialakított Munkácsy Hotelt Békéscsabán.

hirdetés

A politikus szerint a vállalkozás jó példája annak, hogy az önkormányzati beruházások (Békéscsabán ilyenek voltak az utóbbi időben a főtér, a CsabaPark és a Csabagyöngye Kulturális központ átadása, valamint a stadionfejlesztés) magukkal húzzák a környéket, és vonzzák a minőségi magánberuházásokat.

A békéscsabai önkormányzat az elmúlt hét évben 24 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt nyert el pályázatok útján, az állam minden egy forintjához a vállalkozók még 2,5 forintot tettek hozzá - mondta.

Az átadó után tartott sajtótájékoztatón a házelnök azt mondta: a Békéscsabán most átadott beruházás jól példázza, hogy az ország eddig hátrányosnak minősített részei számára is vannak kitörési pontok, Magyarország turisztikai szempontból nem csak Budapestből és a Balatonból áll.

Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, Hanó Miklós alpolgármester, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kopp Szilárd, a Pro Bene Központ ügyvezetője (MTI Fotó: Rosta Tibor)
Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, Hanó Miklós alpolgármester, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kopp Szilárd, a Pro Bene Központ ügyvezetője (MTI Fotó: Rosta Tibor)


Két szállodafelújítás Békéscsabán

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere (Fidesz) a megnyitón elmondta, a Munkácsy Hotelre egyebek mellett azért volt szükség, mert a Csabai Kolbászfesztivál idején az egész megyében nem lehet szállást találni. Örömét fejezte ki, hogy a mostani ciklusban ez a második szálloda, amelyet fel tudtak újítani, és elmondta: várhatóan csütörtökön aláírják a Körös Szálló felújításáról szóló szerződést is.

685 millió forintos beruházás

A Munkácsy Hotelt - amely Békéscsaba első négycsillagos szálláshelye - a város hajdan egyik legszebb, azonban az elmúlt 15 évben jelentősen leromlott állapotú, funkció nélküli műemlék épülete, a Sörház átalakításával hozták létre 2013 áprilisa és 2014 szeptembere között. A beruházás teljes költsége meghaladta a 685 millió forintot, amelyből 480 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar kormány biztosított, a maradék 30 százalékot önerőből pótolták. Az 50 férőhelyes szálloda jelenleg 15 fő számára biztosít munkalehetőséget.

A Csabakonyha Kft. által kivitelezett beruházás célja a békési megyeszékhely minőségi szálláshely-kapacitásának bővítése, ezáltal az itt eltöltött vendégéjszakák száma, az átlagos tartózkodási idő, valamint a turizmusból származó bevételek növelése.

A hotel nemcsak nevében viseli a világhírű festőművész, Munkácsy Mihály nevét, hanem hangsúlyt fektet a Munkácsy névvel védjegyezett, helyi kézművesek által előállított, tradicionális termékpaletta bemutatására is. Így a Munkácsy Pálinkára, a Munkácsy Kolbászra, a Munkácsy Csokoládéra és a Munkácsy Lekvárra.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai