hirdetés
hirdetés

Nyert a toros derelye, a tepertős pogácsa és a lisztmentes csokitorta

Először választotta ki a Sörszövetség Magyarország legfinomabb sörkorcsolyáit. A 49 pályázatból öttagú szakmai zsűri választotta ki a győzteseket, amik idén a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta. 

hirdetés

Lezárult a Sör Világnapja alkalmából a Magyar Sörgyártók Szövetség által meghirdetett pályázat.

A pályázat célja az volt, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek jól illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból, könnyedén elkészíthetőek és méltó kíséretet biztosítanak a vele elfogyasztott söröknek.

„Arra kértük a résztvevő vendéglátó egységeket, hogy lépjünk túl a szokásos perec-mogyoró-virsli megközelítésen és legyenek bátran kreatívak a receptek összeállításánál.” – mondta dr. Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója.

A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból. Minden pályázó kategóriánként maximum két sörkorcsolyával indulhatott. A döntőbe jutott, kategóriánként három sörkorcsolyát Lenk Zsolt séf prezentálásában kóstolhatták meg a zsűritagok.

Toros derelye
Toros derelye

Magyarország nyertes sörkorcsolyája a lager sör kategóriában a Toros derelye, a búza kategóriában a Tepertős rétespogácsa. Ezzel egyből duplázott a zamárdi Hotel Wellamarin**** hiszen mindkét recept tőlük érkezett. A barna sör kategóriájában a budapesti Seasons Bisztró Lisztmentes csokoládétortáját ítélte a zsűri a legjobbnak, amely ez egyetlen édes sörkorcsolya pályázat volt.

Tepertős rétespogácsa
Tepertős rétespogácsa

A nyertes sörkorcsolya recepteket a Sör mi több blogon olvashatják és a díjazott sörkorcsolyákat szeptember 23. és 29. között a Sörgasztronómiai Hét keretében több budapesti étterem kínálatában meg is lehet kóstolni.

Lisztmentes csokitorta
Lisztmentes csokitorta

A résztvevő éttermek erre a hét napra különleges sörös menüvel készülnek, mindegyik helyszínen más-más izgalmas sör és étel párosításból kaphatnak ízelítőt a vendégek.

A programban résztvevő éttermek listáját és az eseményről még több információ ITT.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai