hirdetés
hirdetés

Szombaton egy napra megnyitják a határt

Ideiglenesen megnyitják a határt a magyarországi Dombegyház és a romániai Kisvarjas között a hétvégén. 

hirdetés

Szeptember 11-én és 12-én rendezik meg a Békés megyei Dombegyházon a falunapokat Halmok Közi Sokadalom néven. (A rendezvény onnan kapta a nevét, hogy Dombegyház környékén több tucat kunhalom áll, a település neve is innen származik.)

Pénteken és szombaton változatos programokra számíthatnak a határ menti településen az érdeklődők, a Dombegyház–Nagyiratos öregfiúk-meccstől kezdve a kulturális-helytörténeti kiállításokon át a Fenyő Miklós-koncertig. A határ román oldalán található falvakból és Aradról is várják a helybeliek a vendégeket, ugyanis szombat 10 órától vasárnap éjfélig ideiglenesen megnyitják a határátkelőt Dombegyház és Kisvarjas között. Lesz hőlégballonozás és sütőverseny is. Bővebben a programokról a település honlapján lehet olvasni.

Emlékezetes, hogy a két település közötti utat néhány évvel ezelőtt újították fel, több más, a határ két oldalát összekötő úttal egyetemben, ezek mindegyike azóta is zárva tart. Sokan azt várták, hogy előbb-utóbb az állandó határátkelőt is megnyitják Dombegyháználé, ám mivel Románia Schengen-i csatlakozása lekerült a napirendről, az út azóta is le van zárva és csupán évente 1-2 alkalommal használhatják a környéken lakók. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk