hirdetés
hirdetés

Teltházas szállodákkal startol a vizes vébé Budapesten

A Lánchíd pesti hídfőjénél kerül sor péntek este a budapesti vizes világbajnokság nyitóünnepségére. Több mint 200 ország versenyzői vesznek részt a bajnokságon. A budapesti szállodák teltházasak az esemény ideje alatt.

hirdetés

A július 30-ig tartó eseménysorozat megnyitójának közönségterülete - melyet hangosítással és kivetítővel is ellátnak a rendezők - a Széchenyi tér, a pesti felső rakpart (pesti korzó), az Erzsébet híd, a Várkert rakpart és a Clark Ádám tér lesz. A budai Vár fényfestése, a szökőkút-világítás és a tűzijáték is látható lesz ezekről a helyszínekről.

Az ünnepség pénteken 21 órakor kezdődik a Duna vizén kiépített alkalmi színpadon, amelyet négy darab 1600 tonnás uszályból alakítottak ki. A mintegy félezer táncost megmozgató és csaknem kétórás programban szerepel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és az ExperiDance Production mellett több amatőr néptáncegyüttes, artisták, akrobaták, modern- és balett művészek, s ritmikusgimnasztika-csapat.

A világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre: a produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén, amelyben mindig kiemelt szerep jutott a víznek, elsősorban a Dunának. A sztárvendég CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes lesz. 

forrás: MTI / fotó: Illyés Tibor
forrás: MTI / fotó: Illyés Tibor

Részben a rendezvénynek is köszönhetően, a budapesti szállodák teljes telítettséggel üzemelnek, átlagosan 25%-kal magasabb áron, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A Forma1-es rendezvénnyel való összecsúszás sem okoz problémát, tudtuk meg Flesch Tamás, az MSZÉSZ alelnökétől. 

A külföldi vendégek száma már május hónapban megközelítette a 335 ezret (334.862). Ők kicsit több mint 800 ezer (802.312) vendégéjszakát generáltak, míg a közel 59 ezer (58.759) belföldi utazó 111.061 vendégéjszakát töltött el Budapesten.

A külföldi vendégéjszakák emelkedése 8,3% volt, a belföldi vendégéjszakák még ennél is nagyobb mértékben: 12,6%-kal nőttek az előző év májusához képest, tehát tovább folytatódik a belföldi vendégforgalom növekedés a fővárosban. A január – május időszakban a vendégéjszakák száma 12,8%-os emelkedést mutat, a külföldi vendégéjszakák 13,4%-os, a belföldi vendégéjszakák 8,5%-os növekedést produkáltak.

A világbajnokság alkalmából a MÁV-csoport is bejelentette, hogy ötvenszázalékos utazási kedvezménnyel, megerősített szolgálattal és utasbiztonsági kampánnyal várja a szurkolókat.

Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője a péntek délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy rekordnak számít, hogy több mint 200 ország versenyzői vesznek részt a pénteken kezdődő magyarországi 17. FINA vizes világbajnokságon.  Hozzátette: a július 30-ig tartó elit vb-re 2400 versenyző és 1600 akkreditált kísérő érkezik, míg az augusztus 7. és 20. között sorra kerülő masters vb-re 12 ezer nevezés futott be.

 

(forrás: MTI, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk