hirdetés
hirdetés

Tunézia, a kalandorok paradicsoma

Tunézia nem csak nyáron – és nem csak a családosok számára – nyújt tökéletes kikapcsolódást. A vendégszeretetükről híres észak-afrikai országban azok is megtalálják számításaikat, akik aktívan, netán enyhébb időjárásban szeretik eltölteni szabadságukat. A vitorlázástól a golfon át a lovaglásig és tevegelésig ugyanis számos kalandos programban lehet részük itt azoknak, akik tavasszal kelnének útra.

hirdetés

Az átlagos nyaraló talán nem is tudja, de Tunézia-szerte rengeteg jó minőségű golfpálya várja a kezdőket, haladókat, sőt, még a profi játékosokat is. A pályák kialakítása változatos, ha pedig valaki extra élménnyel spékelné meg ezt az aktív időtöltést, akkor akár olyan golfpályán is ütheti a labdát, amely közvetlenül a tengerparton található.

Állati kalandok

Akár szervezett keretek között, csoportosan, akár egyénileg is nyeregbe pattanhatunk Tunéziában, a tengerparton, naplementében való lovaglás pedig már-már egy filmbe illő jelenettel ér fel. Nem beszélve arról, hogy akár több napos lovas túrán is részt vehetünk, melynek során olyan területeket is megismerhetünk, amelyeket máshogy nem biztos, hogy felfedeznénk.

Ló helyett tevére is ülhetünk Tunéziában. A tevegelés előnye, hogy a szívós állatok nem csak a parton, de akár a sivatagon is átvágnak, nem hiába nevezik őket a „sivatag hajójának”. Sőt, egy-egy tevegelés alkalmával a nomád életet is testközelből tapasztalhatjuk meg, hiszen számos lehetőség adódik arra, hogy a homoktenger kellős közepén sátorokban megszállva, egy csésze forró tea mellett gyönyörködjünk a csillagos égboltban, miközben velünk együtt tevéink is megpihennek.

Adrenalinhajsza homokban és vízen

Ha valaki az adrenalindús kalandokat szereti, annak nem szabad kihagynia a sivatagi quadozást. Országszerte több helyen – például Douzban is – találni bérlőállomást, egy rövid oktatást követően pedig nincs más dolgunk, mint száguldani a homokdűnéken át.

Aki tavasszal is a tenger közelségére vágyik, az pattanjon jet-skire, amit a legtöbb partszakaszon és kikötőben ki lehet próbálni, ráadásul meglehetősen kedvező áron. Szintén felejthetetlen élményt nyújt a vízi ejtőernyőzés is, ami az adrenalinlöket mellett gyönyörű panorámával is megajándékozza a bátor turistát.

Víz felett és víz alatt

Több nagy kikötőből – például Port El Kantaouiból – is indulnak hajós, sőt, vitorlás kirándulások, így jó társaságban több órán keresztül ringatózhatunk a tengeren, a tapasztalt hajósok pedig akár vitorlást is bérelhetnek.

A búvárkodáshoz sem kell nyári forróság, ráadásul kezdő és profi merülők egyaránt gyönyörködhetnek a Földközi-tenger csodálatos élővilágában. Rövid tanfolyam után ez bárki számára elérhető, sőt, Tunéziában számos szálloda saját búváriskolát üzemeltet.

Egy kis extra: a Saharun

Tunézia kétségkívül a kalandorok hazája, amit az is alátámaszt, hogy idén immár ötödik alkalommal startolt el Budapestről az amatőr autós és motoros navigációs raliverseny és sivatagi kaland, a Saharun mezőnye. A kéthetes futam útvonala – a szokásos 4800 kilométeres távon – már hat homoksivatagos napot tartalmazott a Grand Erg Oriental végeláthatatlan dűnéi között. Ennek köszönhetően a résztvevők több éjszakát is nomád sátorban, illetve a szabad ég alatt tölthettek, sőt, még a dűnék között lévő termálforrásban is megmártózhattak. (x)

Száguldás a Saharun navigációs raliversenyen
Száguldás a Saharun navigációs raliversenyen

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk