hirdetés
hirdetés

Új helyen a debreceni Tourinform

A Debrecen Turisztikai Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 25.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. Tourinform irodák és információs pontok felújítására kiírt pályázatán. A projekt eredményeként új helyen és megújult környezetben, a Piac utca 20. alatt, a Régi Városháza épületében működik a debreceni Tourinform Iroda, melynek ünnepélyes megnyitására 2021. április 21-én került sor tájékoztatta lapunkat az MTÜ.

hirdetés

Debrecen turizmusa az elmúlt években növekvő pályára állt, a város gazdasági életében egyre fontosabb szerepet kap. Dinamikusan bővült a Debrecen Airport menetrend szerinti légi járatainak száma is, folyamatosan emelkedett a bel- és külföldi vendég- és vendégéjszaka-szám, egyre többen és egyre hosszabb időre látogattak Debrecenbe.

A város az elmúlt években sikeresen pozícionálta magát a kisgyermekes családok és a fiatal párok egyik legkedveltebb belföldi utazási célpontjaként, s a koronavírus-járvány elmúltával a növekedő utazási forgalom egyik nyertese lehet. Ez a tendencia igényli a turisztikai kínálat fenntartható fejlesztését, és azt, hogy a város – megőrizve a helyi lakosság megszokott életminőségét – jól definiálható, attraktív és minőségi turisztikai szolgáltatásokat és termékeket kínáljon a városba látogató turisták számára. Ennek fontos részét képezi a kommunikáció, a naprakész turisztikai információk elérhetősége, közvetítése, a vendégek pontos, megbízható tájékoztatása is. Mindez nagyban hozzájárul ahhoz az élményhez, amelyet a vendég megtapasztal és emlékként hazavisz.

Debrecenben a turisták tájékoztatására szolgáló iroda 2017-től az évente 40 ezer, jegyet vásárló látogatót fogadó Református Nagytemplom látogatói útvonalának befejező pontján, a Karakter 1517 kávézóban működött VisitDebrecen információs pontként. Az egyre növekvő vendégforgalom és a bővülő szolgáltatási paletta azonban szükségessé tette az irodahelyiség bővítését és átalakítását.



A projekt keretében a Debrecen Turisztikai Ügynökség névhasználati szerződést kötött a Tourinform-brand tulajdonosával, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, és a Régi Városháza műemléképületében, a Piac utca 20. alatt alakította ki a Tourinform Irodát. A beruházás keretében a Piac utca és a Kossuth utca sarkán, egy 70 négyzetméter alapterületű, korszerűen felújított helyiségben működhet az iroda. A Debrecen turisztikailag frekventált helyén található, könnyen elérhető és beazonosítható információs központ teljes mértékben kiszolgálja a turisták igényeit az érkezéstől az elutazásig, legyen az szimpla útbaigazítás, szálláshely vagy étterem ajánlása, szuvenírvásárlási lehetőség, vagy az éppen aktuális kulturális eseményre, fesztiválra szóló belépőjegy megvásárlása. Mindez személyesen, autentikus forrásból, idegen nyelveket beszélő, segítőkész turisztikai szakemberek közreműködésével, bizalmat keltő, biztonságos és kellemes környezetben történik.

A jelenlegi tervek szerint debreceni Tourinform Iroda főszezonban, június 1. és szeptember 30. között hétfőtől szombatig 9 és 18 óra, vasárnap 9 és 15 óra között, főszezonon kívül, október 1. és május 31. között hétfőtől péntekig 9 és 17 óra, szombaton pedig 9 és 13 óra között várja majd az érdeklődőket.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk