hirdetés
hirdetés

Új szezon születik a Balatonnál

Rendhagyó helyszínen, egy kiszuperált harckocsi tetején tartottak sajtótájékoztatót a zamárdi hadiparkban Balatoni Regionális TDM Szövetség vezetői pénteken a Nyitott Balaton - Ősszel is Balaton! elnevezésű akciójukról.

hirdetés

Mint kiderült, a Rejtő Jenő egyik népszerű poénját újraértelmező installációval és a hét közepétől kezdődő színes balatoni programsorozattal is arra próbálnak biztatni mindenkit, tankoljon fel.

Az október 22-től másfél héten át tartó akcióról Hoffmann Henrik, a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke elmondta, hogy nem a szezon meghosszabbítása vele a céljuk, ahogy ezt húsz év óta mindenki ismételheti. A nyári szezon önmagában meghosszabbíthatatlan, hisz ugyanazt, amit nyáron kínálunk, ilyenkor nem lehet. Az akcióval gyakorlatilag másik szezont akarnak teremteni. Teljesen más dolgokat kell a középpontba állítani, amire bőségesen van lehetőség a Balatonnál, köztük olyan dolgok is, amik nem feltétlenül kötődnek a nyárhoz. Ilyenként sorolta a bicikliutat, a nemzeti park kínálta lehetőségeket és az őszi gasztronómiai fesztiválokat.

Fekete Tamás (balról), Gutman László borász, Éskovács Péter PR menedzser, Semsei Orsolya TDM munkatárs és Hoffmann Henrik a T55-ös harckocsin (Fotó: Győrffy Árpád)
Fekete Tamás (balról), Gutman László borász, Éskovács Péter PR menedzser, Semsei Orsolya TDM munkatárs és Hoffmann Henrik a T55-ös harckocsin (Fotó: Győrffy Árpád)


Mint Fekete Tamás alelnök elmondta, az október 22. és november 2. között megszervezésre kerülő akcióhoz 170 szállásadó és 93 étterem, borospince csatlakozott.

"Az őszi szezont a gasztronómia és a borkultúra bemutatásával színesítjük" - fogalmazott. Ennek jegyében például 16 pincészetben ingyen is ihatnak egy pohárral azok a látogatók, akik ehhez a szükséges kupont letöltik a www.nyitottbalaton.hu oldalról. Több helyen arra is gondolnak, hogy a sofőrök is szeretnének inni, ezért lovaskocsival, kisbusszal vagy hajóval szállítják azokat, akik leteszik autójukat és gyalogosan indulnak felfedezni egy-egy régió pincéit.

"A borturisták mellett a családi programokra vágyóknak is több eseményt szervezünk. Szigligeten tartják például a Süllőfesztivált, Balatonszárszón a Csokoládéfesztivált, Keszthelyen pedig Balatonhoz kötődő természetfilmeket nézhetünk meg a Balatoni Múzeumban. Biztos vagyok abban is, hogy Siófokon is sokan lesznek, hisz ott Kálmán Imre emléknapokat szerveznek. A rendezvénysorozatban operettelőadás, zenés beszélgetések, gasztronómiai különlegességek és kiállítás várja az érdeklődőket. A zeneszerző leghíresebb dalait közkedvelt előadóművészek tolmácsolják a közönségnek. A fiatalabbak számára legalább ilyen izgalmasak lehetnek azok a programok, amelyeket a Vaszary Villában szerveznek. Itt Pop art villámkurzust szerveznek a Z-generáció számára. A tó körül egyébként összesen 220 program közül válogathatnak az érdeklődők" - ismertette a programokat Fekete Tamás.

Hoffmann Henrik szerint az akcióban megtestesülő összefogás azért különösen fontos, mert önmagában egy-egy szolgáltató, de akár még egy Siófok méretű település összes szolgáltatója is kicsi ahhoz, hogy a piacon látható legyen. A szolgáltatók oldaláról nézve a kulcs az, hogy egy platformon tudják megjeleníteni a kínálatot, és egyetértés alakuljon ki arról, hogyan kell ezt közösen csinálni - fogalmazott az elnök.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk