Aranyérmet nyert Tihany az európai virágosítási versenyen

Aranyérmet nyert Tihany az európai virágosítási versenyen 

Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstöt és egy elnöki különdíjat kapott az idei European Entente Florale virágosítási versenyen. Ezzel a magyar települések a két aranyat szerző Ausztria után Írországgal holtversenyben a második legjobb eredménnyel végeztek.
Megújult a balatonföldvári 120 éves kápolna

Megújult a balatonföldvári 120 éves kápolna 

Szentmisével és beszenteléssel adták át a felújított Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnát és környezetét egy jelentős felújítás után.
Jelentős fejlesztések várhatók Balatonudvari két strandján

Jelentős fejlesztések várhatók Balatonudvari két strandján 

Elsősorban a gyerekes családokat és a bicikliseket célozzák a balatonudvari strandok fejlesztései. 
Fokozott NAV-ellenőrzések várhatók a Balaton-parton a főszezonban

Fokozott NAV-ellenőrzések várhatók a Balaton-parton a főszezonban 

A turisztikai főszezonban elsősorban a Balaton-part Veszprém megyei és a zalai partszakaszán számíthatnak a vállalkozók a NAV ellenőreire az ADÓtraffipax oldalon olvasható ütemezés szerit.
Újabb balatoni strand lett fizetős

Újabb balatoni strand lett fizetős 

Az egyébként is kevés szabadstrandból kiesett az egykori zánkai úttörőváros strandja. Ráadásul a látogatási lehetőséget is radikálisan korlátozták. 
Kritikus állapotban az ország egyik különleges kilátója Cserszegtomajon

Kritikus állapotban az ország egyik különleges kilátója Cserszegtomajon 

A Margit-kilátót két éve nem lehet látogatni. Finanszírozási problémák miatt a megerősítő munkák szünetelnek és ez kritikussá teheti a torony fennmaradását. 
Négyszer több fejlesztési támogatást kapott a balatonfüredi Széchenyi strand, mint a többi

Négyszer több fejlesztési támogatást kapott a balatonfüredi Széchenyi strand, mint a többi 

Egyetlen balatoni strand négyszer akkora fejlesztési támogatást kapott uniós forrásból az idei évben, mint a többi - olvasható a Balatontipp.hu oldalon. 
Paloznaki tekergő – bringás vendégeket várnak a faluba

Paloznaki tekergő – bringás vendégeket várnak a faluba 

Kedvezményes díjú kerékpárkölcsönzővel, a Balaton-felvidék keleti részét behálózó túrajavaslatokkal, a kirándulásba épített munkabemutatót tartó őstermelőkkel, kézművesekkel, művészekkel, kedvezményt adó vendéglátóhelyekkel, élményparkokkal, kiállítóhelyekkel és más szolgáltatókkal csábítják a vendégeket Paloznakra.

A Balatonnál idén is megrendezik a Torkos csütörtököt 

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 étterem, vendéglő, gyorsétterem tartja meg a hagyományos Torkos csütörtök akciót.
Összeállt a leglátogatottabb hazai települések listája

Összeállt a leglátogatottabb hazai települések listája 

Továbbra is Budapest, azon belül is az 5. és a 7. kerület vezeti masszívan az ország vendégforgalmi versenyét. Szorosan mögöttük ott van Hévíz, Hajdúszoboszló és a 6. kerület.

Vadgondok a Balaton-parton 

A Balaton-parti településeken is kezelhetetlen gonddá kezd válni a vadon élő állatok megjelenése.

A kisebb szálláshelyek is kaphatnak támogatást a Balatonnál 

Várhatóan április végén bocsátják társadalmi vitára azt a felhívást, aminek keretében a balatoni szálláshelyek pályázatot nyújthatnak be- derült ki a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén.

Sikeres volt a hévízi magászállásadók támogatási rendszere az első évben 

A hévízi magánszállásadók tavaly indult minőségfejlesztési támogatása minden érintett szerint meghozta a remélt eredményeket. Beruházásra, korszerűsítésre ösztönöz, fehéríti az adózást és a marketing hatása is rendkívül hasznos a város számára, hisz már sokan "hévízi példaként" emlegetik – derült ki egy keddi sajtótájékoztatón.

A gyógy- és egészségturisztikai szakma krémje tanácskozott Hévízen 

A napokban Hévízen rendezte 125 éves jubileumi nagygyűlését a Magyar Balneológiai Egyesület. A fórum keretében tartották az Európai Unió támogatásával megvalósított Off to spas nemzetközi termálturisztikai projekt zárókonferenciáját és szakmai workshopját. Emellett a rendezvényen több, a gyógy-, illetve egészségturizmushoz kötődő európai és világszervezet adott tájékoztatást munkájáról.

Kékszalag - Szuper rekordok, de borzalmas bukások is lehetnek 

Sok szempontból is rendkívüli látványos küzdelemre, különleges eredményekre, de akár óriási bukásokra, illetve borulásokra is számíthatunk az idei Kékszalag vitorlásversenyen.

Kiváló vízminőség, alig emelkedő árak 

A múlt évihez hasonlóan jó szezont várnak a balatoni strandok üzemeltetői. Ehhez a legfontosabb adottság, a kiváló víz biztosítva van, a megfelelő infrastrukturális feltételek is rendelkezésre állnak, és ahogy a május 21-i nyárias hétvége is bizonyította, érdeklődésben sem nagyon lesz hiány.

Nyugatról és keletről is jönnek az utasok 

Április közepén megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren – a Hévíz-Balaton Airportra idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is elképzelhető.

Siófok: álom maradhat a kaszinós szigetköztársaság 

Bár egyesek már a büféjük, trafikjuk, kaszinójuk helyét is kinézhették, a dolgok jelenlegi állása szerint nem sok lehetőség lesz egy új, exkluzív szórakoztató negyed kialakítására a siófoki hajózási szigeten.

A tavalyinál sokkal jobb repülési szezont várnak Sármelléken 

Megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren - a Hévíz-Balaton Airportra a tavalyi 22 ezerrel szemben idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is felmerülhet.

Eltérő mértékben nőtt a turistaforgalom a hazai településeken 

Magyarország turisztikai forgalma 2015-ben összességében a papírforma szerint alakult: amennyivel több volt a napsütéses órák száma, annyival nagyobb volt a forgalom a kereskedelmi szálláshelyeken. Az általános tendencia alól egyedül a leginkább napvezérelt turisztikai régió, a balatoni volt kivétel, ahol a forgalom növekedése jól láthatóan elmaradt az országos átlagtól.

Felborult a papírforma 

Magyarország turisztikai forgalma 2015-ben összességében a papírforma szerint alakult: amennyivel több volt a napsütéses órák száma, annyival nagyobb volt a forgalom a kereskedelmi szálláshelyeken. Az általános tendencia alól egyedül a leginkább napvezérelt turisztikai régió, a balatoni volt kivétel, ahol a forgalom növekedése jól láthatóan elmaradt az országos átlagtól.

Az oroszok újra Sármelléken vannak 

Az orosz karácsonyi iskolai szünet végéig – január 10-ig – öt repülőjáratpár köti össze a moszkvai és a sármelléki repülőteret, hogy közel ezer turistát hozzanak a hévízi szállodákba.

Télen is csábító program lehet a balatoni fürdés 

Télen is a strandolás lehet a balatoni turizmus egyik fontos motorja, erősítette meg az év végi merülős, csobbanós, pancsolós rendezvények sikere ismét. De bőven volt lehetőség szabadtéri bulizásra és korcsolyázásra is.

Vitorláskikötővel és bicikliúttal gazdagodott Vonyarcvashegy 

Két jelentős turisztikai fejlesztéssel gazdagodott a Balaton északnyugati részén elhelyezkedő Vonyarcvashegy a hétvégén. Egy új vitorláskikötőt és egy új alternatív bicikliútszakaszt avattak fel hivatalosan is.

Hévíz is profitálni szeretne az orosz utazási szokások változásából 

Tavaly nyár vége óta jelentősen csökkent a hazákba érkező orosz turisták száma. A legutóbbi egyiptomi és törökországi események hatására elképzelhető, hogy újra népszerű lesz Magyarország az orosz utazók körében. 

Németország köszöni az egykori Úttörőváros dolgozóinak 

Németország sohasem felejti el, amit 1989-ben a magyar kormány és a magyar emberek tettek az NDK-menekültek befogadásával, megsegítésével - hirdeti mostantól emléktábla a hazai ifjúsági turizmus egyik hajdani fellegvárában, az egykori zánkai Úttörővárosban. 

Háromszázmilliárd forint juthat a balatoni régiónak hét év alatt 

Történelmi nap a mai, soha ennyi pénzt, ilyen komplex program alapján még nem szántak a balatoni térségnek, hangsúlyozta minden hozzászóló a kormány balatoni fejlesztéseket rögzítő határozatának megjelenése kapcsán tartott balatonfüredi sajtótájékoztatón csütörtökön.

A visszaesés ellenére Hévíz még mindig az országos harmadik 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a nyilvánossá tett kereskedelmi szálláshelyforgalmi adatoknál kiemelten kezeli a legnagyobb eredményt produkáló 48 önkormányzati egységet, benne 14 fővárosi kerületet és harmincnégy települést. Ez a top 50-ként kezelt kör együttesen 13,3 millió vendégéjszakát bonyolított az idei év első nyolc hónapjában, ami 72 százalékát teszi ki az ország összes forgalmának. A külföldi vendégéjszakákból 7,9 milliót, az összes 86 százalékát, a hazaiak által eltöltött éjszakákból 5,4 milliót, a teljes forgalom 57 százalékát bonyolítja a 48 területi egység.

Hévízen támogatással ösztönzik a magánszállások minőségének javítását 

Országosan is példaadó lehet az a most induló pályázati rendszer, amivel a hévízi magánszálláshelyek működtetőit szeretnék további minőségjavításra ösztönözni – állította Papp Gábor polgármester egy kedden tartott sajtótájékoztatón. 

Kimagasló magyar és európai siker a településszépítésben 

Az arany és ezüst oklevél mellé egyedül a magyar települések kaptak egy különdíjat is a 2015-ös Entente Florale európai virágosítási, településszépítési verseny bristoli eredményhirdetésén.

Kihirdették a World Travel Awards európai nyerteseit 

Nincs magyar turisztikai szolgáltató a World Travel Awards idei európai szintű díjazottjai között, csak az országos ragsorban születtek első helyezettek.

Na melyik lett az idei főszezon legkedveltebb balatoni strandja? 

Az augusztus 19-én zárult osztályozás eredményét augusztus 20-án este Gyenesdiáson ismertette a Balatontipp főszerkesztője, Győrffy Árpád a vendéglátók, Gál Lajos polgármester és Czankáné Szalóky Szilvia, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnökének társaságában. Az idei főszezon végén a balatongyöröki Községi strand nyert.

Homokvihar, ókori csodák, tengerpart 

Rendkívüli ókori, keresztény és muzulmán emlékeket egyaránt láthatunk Egyiptomban. Az észak-afrikai országot nemcsak a tengerparti nyaralás kedvelőinek érdemes felkeresniük, hanem azoknak is, akik a kultúra iránt érdeklődnek. A Sunny Toursszal Kairóban, Hurghadán és Luxorban jártunk.

Siófokon a jövőt az igényesebb vendégekre szeretnék építeni 

Péntektől tíz napon át buli lesz a siófoki főtéren. No, nem olyan, mint amilyeneknek búcsút akarnak mondani a strand előtt húzódó Petőfi sétányon, épp az ellenkezője: bor és fröccs kulturális programokkal, hogy az igényesebb vendégeket is a városba csalogassák, illetve megtartsák. 

Időutazás, homokvihar és tengerparti kalandok Egyiptomban 

Rendkívüli ókori, keresztény és muzulmán emlékeket egyaránt láthatunk Egyiptomban. Az észak-afrikai országot több ezer éves történelme miatt nemcsak a tengerparti nyaralás kedvelőinek érdemes felkeresni, hanem azoknak is, akik a kultúra iránt érdeklődnek. A Sunny Tours tanulmányútján Kairóban, Hurghadán és Luxorban jártunk. 

Egyre kevesebb a külföldi turista a Balatonnál 

A belföldi forgalom stagnált, a külföldi viszont még tovább zuhant a Balatonnál áprilisban.

A Magyar Turizmus Zrt. számít a TDM-ekre 

Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az országban elsőként írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a Hévíz TDM Egyesület elnökével, Horváth Orsolyával kedden a hévízi polgármesteri hivatalban.

Hévízi megállapodás 

Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az országban elsőként írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a Hévíz TDM Egyesület elnökével, Horváth Orsolyával kedden a hévízi polgármesteri hivatalban.

Színt akarnak vinni a Balaton-felvidéki turizmusba 

"Egy kis színt szeretnénk vinni a Balaton-felvidéki életbe, turizmusba. A természet, a kilátás, a bor megvan hozzá, csak programmá kellene alakítani" – fogalmazott a Tagyon Birtok tulajdonosa, Kartaly Attila a hosszú hétvégén tartott pincenyitón.

Német modell, magyaros fordulattal 

Eredetileg uniós támogatással lebonyolított képzési program lezárását tervezték, azonban egy német szakértőnek köszönhetően a hagyományos szakmai képzés átfogó kritikájává alakult át egy, a napokban tartott tihanyi rendezvény.

Ifjúsági szállások védjegye a megbízhatóbb minőségért 

Az ifjúsági szállások Hátizsákos Nemzeti Védjegyéről rendezett szerdai balatonfüredi fórummal negyedik állomásához ért az a tájékoztató sorozat, amin  az érintett vállalkozások, szervezetek képviselőinek és más turisztikai szakembereknek mutatják be a rendszer működését.

Diákoknak ingyen! - Rendkívüli bejelentés a tihanyi kiállításon 

Hazádnak rendületlenül... címmel nyitottak kiállítást szombaton a Kogart Tihany Galériában a magyar romantika festészetének reprezentatív darabjaiból. A megnyitón egy szenzációszámba menő bejelentés is elhangzott: a galériát mostantól ingyenesen látogathatják a diákok.

Jó adottságok, hiányzó háttér: újrapozicionálnák Sopron turizmusát 

A soproni és térségbeli turisztikai vállalkozások, önkormányzatok, programszervezők és más érintett szervezetek együttműködésére, illetve az erre az együttműködésre alapozott változásra van szükség - összegezhető annak a pénteki konferenciának a közös gondolata, amit a Fagus Hotel kezdeményezésére és rendezésében tartottak. A konferencia megrendezésében együttműködő partner volt a helyi TDM szervezet és a Sopron Turizmusáért Egyesület. 

Hatalmas szúnyogháború várható idén nyáron a Balatonnál 

Nagy esély van arra, hogy az idei nyáron a szúnyogcsípések miatt lesz tele a sajtó a Balatonnal foglalkozó negatív hírekkel, ha mielőbb nem sikerül tisztázni az idei szúnyogirtás feltételeit - derült ki a Balatoni Szövetség (BSZ) napokban tartott közgyűlésén. 

Mi változott az elmúlt hat év alatt? 

Február elején hozzáférhetővé váltak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2014. évi turisztikai adatai. Az alábbiakban nemcsak a különböző sorrendeket, teljesítményeket mutatjuk be a szokásos, az előző évi bázisra építő összehasonlításokkal, hanem arról is képet szeretnénk adni, hogy milyen változások történtek hat év leforgása alatt.

A skótok a munkaszüneti napokkal is spórolnak 

Gondolta volna, hogy a húsvét, a pünkösd vagy május elseje nem mindenhol munkaszüneti nap Európában? Cipruson ünnepelnek a legtöbbet az emberek, Angliában viszont csak 8 szabadnapot kapnak a dolgozók.

Hány feladatot tud elvégezni egy szállodai alkalmazott? 

Eredetileg csak egy uniós támogatással lebonyolított képzési program lezárását tervezték, de egy német szakértőnek köszönhetően a hagyományos szakmai képzés átfogó kritikájává alakult egy a napokban tartott tihanyi rendezvény.

Hetvenmillió forint balatoni fejlesztésekre, programokra 

A tavalyi fejlesztési források alig harmadát, 220 millió forint helyett 70 millió forintot oszthat szét saját hatáskörben fejlesztési célokra a Balaton Fejlesztési Tanács az idén. Igaz, még így is nagyon örülnek annak, hogy egyáltalán van nevesített forrás a központi költségvetésben ilyen célokra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!