hirdetés
hirdetés

Újra lesz I bike Budapest kerékpáros felvonulás

Újra lesz I bike Budapest, a szervezők ötödik alkalommal várják a bringásokat, hogy együtt biciklizzenek át Budapesten.

hirdetés

Három hídon, az Alagútban, az Andrássy úton és a pesti rakparton veszik át bringák az autók helyét. Jönnek utcazenészek, lesz rövidített útvonal kisgyerekeseknek, a végén piknik és bringaemelés az élhetőbb városért. 

A Magyar Kerékpárosklub által szervezett, idén 5 éves I bike Budapest célja, hogy az önkormányzatok belehúzzanak az ígéreteikbe, felgyorsuljanak a biciklibarát fejlesztések. Az I bike Budapesten egy napra fiataloktól idősekig mindenki biciklire tud ülni, de a Kerékpárosklub azt szeretné elérni, hogy hétfőn is kerékpárra üljenek, akik ma még csak hétvégén indulnak el bringával.

Az idén 5 éves I bike Budapest felvonulás április 25-én 15.00-kor indul a Kodály Köröndről. A Budapest tucatnyi pontjáról csapatosan is érkező budapestiek és az Andrássy út, Lánchíd, Alagút, pesti alsó rakpart, Erzsébet és Árpád híd érintésével a Margitszigetre tekernek.

A felvonulás a margitszigeti Nagyréten ér véget, ahol piknik, dj-k, bringás fotózás, teherbicikli-tesztelés, közösségi szerelőműhely, bringás jótékonysági és klímabarát szervezetek is várják a résztvevőket, ami a hagyományos bringaemeléssel ér véget.

Az I bike Budapestet a hazánkkal 100 éves diplomáciai viszonyt ápoló, a biciklis fejlődést több mint 10 éve segítő Holland Nagykövetség vezetője, René van Hell nyitja meg.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai