hirdetés
hirdetés

Uniqa: még több a kérdés a Green Holidays ügyben, mint azelőtt

A biztosító hatásköréből adódóan nem tud többet tenni a károsult utasok érdekében, a hatóságokra bízza az ügy felderítését. Az indulhatunk.hu továbbra is áldozatnak tartja magát a kialakult helyzetben.

hirdetés

Érdeklődésünkre Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője elmondta, hogy azon károsultak részére, akik rendelkeztek a jogszabályi kritériumoknak megfelelő utazási szerződéssel, megtörtént az 50%-os kártérítés kifizetése.

A biztosító honlapján található infografika szerint, a 500 milliós keretből eddig több mint 150 milliós kárelőleget fizettek ki. A várható kárösszeg 900 millió és majdnem 2000 bejelentett utascsomagról van szó.

Vereczki András szerkesztőségünknek kifejtette, hogy körülbelül 800 utascsoport szerződése kétséges, a napokban küldték ki részükre a tájékoztató leveleket. Ahogy azt korábban már megírtuk, a fő probléma az az, hogy az indulhatunk.hu-nál megkötött utazások két számlán lettek fizetve: a szállást és az ellátást a Professional Outlet Kft., a repülőjegyet pedig a SzállásOutlet Kft. számlázta, és nekik kellett külön-külön elutalni a részösszegeket.

Vereczki András elmondása alapján a kétséges szerződéssel rendelkező utascsoportokat két kategóriába lehet sorolni, az első eset az az, akinél az indulhatunk.hu a fent leírt módon járt el a szerződésével, a másik pedig az, amikor az utas által befizetett pénz nem érkezett be a Green Holidays Kft-hez.

Az indulhatunk.hu átadott átutalási- és banki dokumentumokat, de ezekből csak még több kérdés merül fel az üggyel kapcsolatban és mivel az Uniqa nem hatósági szerv, nincs jogosultsága tovább nyomozni az ügyben, ezt az illetékes szervekre bízza. A biztosító jelenleg is kapcsolatban áll a hatósági szervekkel – hangsúlyozta a kárrendezési terület felelős vezetője.

A banki dokumentumok egyösszegű fizetvényeket tartalmaznak, melyekből nem állapítható meg, hogy pontosan mire vonatkoznak. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Az Uniqának szüksége lenne a Green Holidays Kft oldaláról egy analitikára, mely a fél elmondása szerint nem áll a birtokában, az indulhatunk.hu-tól pedig kérték, hogy a banki igazolásokat, iratokat nyilvánosan is mutassák be, mivel az ezen szereplő adatok az ő cégeik üzleti ügyei/üzleti titkai, így ezek felett csak ők jogosultak rendelkezni.

Az indulhatunk.hu károsultaknak írt nyílt levelében hangsúlyozta, hogy a Green csoport részére társaságuk teljes egészében megfizették az általuk értékesített szolgáltatásaik ellenértékét. Valamint, hogy nem láttak még semmilyen nyilatkozatot a Green Holidays Kft -től, így az álláspontjukat sem ismerik.

A társaság vezetője kiemelte, hogy nem az ő tevékenységük következménye a kár, de továbbra is együttműködnek és harcolnak az utasok jogaiért és kártalanításáért. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk