hirdetés
hirdetés

MUISZ-elnök: várakozáson felüli az utazási kedv

Molnár Juditot, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnökét, az OTP Travel ügyvezetőjét kérdeztük a törökországi földrengés esetleges hatásairól, a szezon előtti foglalásokról, kilátásokról.

hirdetés

„A törökországi szerencsétlenség tekintetében sem az időpont, sem a helyszín szempontjából nem igazán érintettek a charteres utak. A katasztrófa helyszínei távol esnek a frekventált turisztikai úti céloktól, és ezzel a magyar utasok is tisztában vannak. Mivel májusban, júniusban indulnak a charterjáratok hazánkból a mediterrán országba, lemondásokkal sem igen találkozik a szakma. Törökország kiemelkedően kedvelt desztináció a magyar piacon, ahová már személyi igazolvánnyal is lehet utazni, nem számítunk arra, hogy elállnának az utazástól az oda készülő honfitársaink" – mondja Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, az OTP Travel ügyvezetője lapunk kérdésére.

A szakember azt is elmondta, hogy a 2023-as év elején tapasztalt utazási kedv még az elmúlt évit is felülmúlja, és óriási érdeklődés tapasztalható a külföldi utazások iránt. „Rengeteg kolléga számol be arról, hogy kiugróan magas az érdeklődés és időarányosan jelentős a foglalási állomány a nyári szezonra. Az OTP Travel ügyvezetőjeként ugyanezt tapasztalom. Egzotikus üdülőprogramjainkra, európai és tengerentúli kulturális körutazásainkra, és tengeri hajóútjainkra egyaránt nagy a kereslet. Utóbbi lassabban indult, de már ebben a szegmensben is megnövekedett az igény" – hangsúlyozta Molnár Judit, és hozzátette, hogy a forint visszaerősödése rendkívül fontos a külföldi utazásokat szervező irodák számára. „A szakma bízik benne, hogy ez a helyzet stabilizálódik, és az elmúlt nyárral ellentétben idén nem okoz majd fejtörést a forint árfolyamának kedvezőtlen alakulása sem az utasoknak, sem az utazási irodáknak."

(Turizmus Online)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk