100 napra Máltára igazol két Michelin-csillagos séf

Alex, a The Greenhouse, Mayfair legutóbbi executive séfje és sokak véleménye szerint az Egyesült Királyság soros vezető séfje cím várományosa új kulináris készségeket hoz Máltára és az ION -The Harbour-ba.

Az étterem, az új luxusszálloda, az Iniala Harbour House and Residences tetőterén található, Valletta legexkluzívabb negyedének szomszédságában. A világszínvonalú dizájnnal és a Grand Harbour-re panorámás kilátássál büszkélkedő ION - The Harbour páratlan gasztronómiai élményt kínál. Az éttermet nemrégiben Michelin-csillaggal tüntették ki, 2020. novemberi nyitását követően kevesebb mint hat hónappal.

Az ION - The Harbour-béli tartózkodása alatt Alex a legtöbbet hozza ki azokból a helyi, szezonális és kézműves alapanyagokból, amelyek az év ezen időszakára jellemzőek és tele vannak mediterrán ízvilággal. Bemutat néhány híres, egyedi ételt, mint például a Hunter Chicken-t és az Andignac Foie Gras with Black Truffle-t, és néhány ételt helyi ízvilággal bolondít meg a Máltán már felfedezett termékek felhasználásával, amiket korábbi ittléte során megismert helyi termelőktől, kézművesektől és helyi halászoktól szerez be.



"Nagyon nehéz év után nagyon örülök, hogy egy teljesen új környezetben, és ami még fontosabb, egy új terroir-ban léphetek vissza a konyhába." - hangsúlyozza a séf.

Csak a legfinomabb alapanyagokat használva Alex konyhája pontos, ötletes és megtévesztően egyszerű. Ez alatt a 100 nap alatt az ION – The Harbour estjein két különböző hosszúságú menüt mutatnak be, mindkettőnél nagy hangsúlyt fektetnek a tenger gyümölcseire. Az étlapon lesz néhány étel, amelyek felcserélhetők, így Alex napról napra alkalmazkodhat a rendelkezésre álló alapanyagokhoz.



A hagyományos francia gasztronómián nevelkedett Alex fine dining iránti szeretetének köszönheti az Alain Ducasse-nál töltött korai éveit. Alex Londonban kezdte karrierjét, majd New Yorkba költözött, hogy Alain Ducasse-nál dolgozzon Didier Elena és Tony Esnault irányításával a New York-i Adour-ban. Ezután csatlakozott a manhattani Caviar Russe-hoz, ahol megszerezte első Michelin-csillagukat. Visszatelepült Londonba, és a The Connaught Hotel vezető séfjeként dolgozott, ahol segített fenntartani annak két Michelin-csillagát. A séf ezt követően megragadta az alkalmat, hogy a londoni The Greenhouse vezető séfje legyen, megtartva ott is a két Michelin-csillagot. 2021. június 18-tól pedig csatlakozik az ION - The Harbour-hoz, ahol 100 napig vendégszerepel.


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?