hirdetés

184 szobás szállodát nyit Budapesten a Meininger Hotels

A belváros közvetlen közelében, a Fővám téri Központi Vásárcsarnok melletti Csarnok téren nyitja meg 184 szobás és 751 ágyas budapesti szállodáját a MEININGER Hotels a tervek szerint 2018 tavaszán. Az új építésű hotelt a szállodalánc egy 20 évre szóló bérleti szerződés keretében működteti.

hirdetés

A belvárosi elhelyezkedésnek köszönhetően bárok, éttermek, vásárlási és szórakozási lehetőségek széles választéka várja majd a hotel vendégeit, a Központi Vásárcsarnok, Budapest legnagyobb és legrégebbi fedett piaca pedig közvetlenül a hotel szomszédságában fekszik. A tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető hotel tökéletes kiindulási pontot kínál Budapest feltérképezéséhez.

A MEININGER partnere a beruházásban a Bedori Investment Kft., amely az egyik legjelentősebb magyarországi építőipari cég. A tervek szerint az építkezés idén év végén kezdődik el. Az újonnan épített hotel 6.600 négyzetméterén 751 ágy található majd 184 jól felszerelt szobában, hét emeleten, színvonalas televízióval, wifivel és fürdőszobával felszerelve. A MEININGER rugalmas szobakínálati koncepciójának megfelelően a kínált szálláslehetőségek között a klasszikus kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek. A földszint és a félemelet közös helyiségeiben a lobbyn, társalgón, reggelizőn és a báron kívül a hotelekben kivételesnek számító, de a MEININGER esetében jellemző szolgáltatások, a vendégkonyha és játékzóna is otthont kapnak majd. A kiválóan felszerelt konyhában a vendégek a nap bármely időszakában elkészíthetik a saját ételeiket, továbbá mosógép és szárító is a rendelkezésükre áll.

A Meininger Hotel Budapest látványterve
A Meininger Hotel Budapest látványterve


A Meininger Hotel Frankfurtban
A Meininger Hotel Frankfurtban

“Egy új és fontos piacra lépünk be e megállapodás az aláírásával. Az utóbbi években a Budapestre érkező turisták száma dinamikusan növekszik. 2014-ben 3 millió fő 7,4 millió vendégéjszakát töltött el a magyar fővárosban” – mondta el Navneet Bali, a MEININGER Hotels vezérigazgatója.

A megállapodás létrejöttében a MEININGER és a Bedori Investment Kft. mellett nemzetközi tanácsadó cégek budapesti irodái is közreműködtek: a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. és a CMS Cameron McKenna a bérbeadó, a Dentons pedig a MEININGER Hotels tanácsadóiként járultak hozzá a megállapodáshoz.

A MEININGER jelenleg 16 hotelt működtet 10 európai városban. Ambiciózus növekedési tervei között szerepel, hogy minden kulcsfontosságú európai városban piacra lépjen a következő 4 évben. Egyedülálló, hibrid koncepciójának alapja a hotelekre jellemző szolgáltatások és kényelem vegyítése a hostelek olyan erősségeivel, mint például a kiváló elhelyezkedés, a minőségi felszerelés, a rugalmas szobakínálat és a megfizethető árak.

A Meininger Hotel Frankfurtban
A Meininger Hotel Frankfurtban


A MEININGER-ről

A MEININGER a Holidaybreak Ltd leányvállalata, amely egy európai oktatási és szabadidős utaztató csoport. A Holidaybreak Ltd az egyesült királyságbeli Prometheon Holdings Ltd leányvállalata, utóbbi pedig a Cox & Kings Ltd csoport része, amelyet az angol nemzeti tőzsdén, a BSE Ltd-en és a luxemburgi tőzsdén is jegyeznek.

A MEININGER egyszerre kínálja vendégeinek a nemzetközi turistahotelek szolgáltatásait és kényelmét, valamint a hostelekre jellemző privát és többágyas szobákat, vendégkonyhákat és játékzónákat.

A piacok helyi igényeire szabott szobák között a hagyományos kétágyas szobák, a többágyas privát szobák és hálótermek egyaránt megtalálhatók.

A MEININGER jelenleg Európában 16 hotelt működtet, összesen 7025 ággyal, 10 európai nagyvárosban, így Amszterdamban, Berlinben, Brüsszelben, Frankfurtban, Hamburgban, Kölnben, Londonban, Münchenben, Salzburgban és Bécsben. Növekedési tervei között szerepel, hogy minden kulcsfontosságú európai városban piacra lépjen a következő 4 évben, és már bejelentette terveit arra vonatkozóan, hogy 4250 új ággyal várja majd vendégeit 6 új hotelében Párizsban, Münchenben, Amszterdamban, Rómában és Berlinben.

A 2013-as Treugast Beruházási Besoroláson a MEININGER Csoport AA minősítést kapott. A csoport székhelye Berlinben található.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk