hirdetés
hirdetés

2000 fős kongresszusi központ épül Budapesten

Nagyszabású revitalizációs fejlesztés indul a Hungexpón, amelynek eredményeként a nagylétszámú nemzetközi kongresszusok térképére is felkerülhet hazánk. Egyebek között ezt is megtudhatták a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségének szakmai konferenciáján, az Event Touch 2019-en a résztvevők. Az  egész napos esemény kedden zajlott a budapesti Europa Congress Centerben.

hirdetés

"A Hungexpo alkalmas, de mégsem megfelelő komplexum a nagyrendezvények lebonyolítására. Nem igazán 21. századi színvonalú és a saját szervezésű kiállítások is kinőtték a vásárvárost" - indokolta a fejlesztések szükségességét Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója és a MARESZ elnöke.

2016-ban az Expo Park Kft. - amely a Hungexpo és a mellette elterülő 2 hektáros terület birtokosa - állami tulajdonba kerül. Ezután dolgozta ki az Expo Park Kft. és a Hungexpo vezetése a felújítás és a bővítés tervét. A vásárváros, amelyben a 70-es évek óta nem történtek érdemi fejlesztések, a Finta Építész Stúdió munkája nyomán hamarosan egészen új arcát mutatja majd.

Öt épület a kor igényeinek megfelelően alapos ráncfelvarráson esik túl és épül még két új csarnok is, összesen 13 000 négyzetméter alapterületűek. A C épület átépítésével egy 4500 fő egyidejű befogadására és 2000 fős plenáris ülések lebonyolítására alkalmas új épület jön létre. Ennek tetején egy látványos, 2300 négyzetméteres tetőterasz is helyet kap majd. A három részre szekcionálható és az amfiteátrum-szerű elrendezésből néhány perc alatt gálavacsora megrendezésére alkalmas síkpadlós teremmé alakítható kongresszusi terem mellett egy 2000 adagos catering konyha, valamint 26 (10 darab 200 fős és 16 db 50 fős) modulálható szekcióterem is helyet kap.

A K épületet, ahol jelenleg a kiállítási regisztráció zajlik, elbontják és a közelében felhúznak egy vadonatúj, izgalmas - a fidget spinner játékra emlékeztető - emblematikus formájú fogadóépületet, amely a regisztrációt, a kiállítókat és 500 fős konferenciatermével a rendezvények vendégeit egyaránt kiszolgálja.

"A fejlesztések megvalósulásával akár egyszerre három különféle rendezvény lebonyolítása is megvalósulhat, amely nagyban elősegíti majd a Hungexpo gazdaságos működését" - tette hozzá Ganczer Gábor.

A beruházás során megújul a vásárváros teljes közműrendszere, ahogy Mezei Gábor, a Finta Stúdió vezető éptész tervezője elmondta. Denhoffer Balázs, az Expo Park Kft. ügyvezető igazgatója pedig elárulta, hogy nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a vásárváros melletti 2 hektáron szálloda épülhessen. Ganczer Gábor nem titkolt vágya, hogy a kiállítást szervezők elszállásolását megoldó 160 szobás Expo Hotel mellett egy négycsillagos, nemzetközi brandelt ház szolgálja ki a leendő kongresszusok látogatóinak igényeit.

A megközelíthetősséggel kapcsolatban elhangzott, hogy a BKK-val folyamatos az együttgondolkodás. Egy villamosjárat kialakítása hasznos lehet, az a terv azonban, hogy a Pillangó utcai metrómegállót és a Hungexpót a Lovi alatt alagúttal kötik össze, túlságosan nagy beruházásnak bizonyult, ezt egyelőre félretették.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk