hirdetés
hirdetés

OSTB-ülés

A turizmus vonzó helyszíne lesz a Várkert Bazár

Az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága hétfői ülésén beszámolót kapott a Várkert Bazár rekonstrukciójáról.

hirdetés

A Várkert Bazár kiemelt fejlesztési projekt részeként jött létre a VÁR 25 című, a Budai Várnegyed hosszú távú - 25 évre szóló - integrált stratégiai terve. A stratégia fő céljai a Budai Vár szerves kapcsolatainak újraépítése, a várfalak körbejárhatósága, közművek rekonstrukciója, barlangok helyreállítása, hasznosítása, a Királyi Palota kulissza jellegének megváltoztatása, az „Élő Vár” megteremtése a hagyomány és megújulás jegyében, mely a polgári élet és turizmus egyaránt vonzó helyszíne.

A megújult Várkert Bazár területén egyszerre lesz lehetőség kikapcsolódásra, szórakozásra és művelődésre a térszint alá süllyesztett multifunkcionális rendezvénytérnek, a szabadtéri színpadnak, a helyreállított királyi kerteknek köszönhetően.

A kiemelt akcióterületek között a Várkert Bazár mellett a volt Honvédelmi Főparancsnokság épületének rehabilitációja is szerepel. A projekt megvalósítása két uniós forrásból történik, részben a KMOP-3.1.1/E-12-k-2012-0001 projekt, részben a KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt részeként. A fejlesztés megvalósítása keretében indított közösségi nyílt közbeszerzési eljárás nyertes pályázója nettó 8.997.549.547,- Ft- ért vállalta a közbeszerzés tárgya szerinti munkák maradéktalan elvégzését.  

A Honvéd Főparancsnokság a 700 millió forintos kiemelt kulturális beruházásnak köszönhetően kulturális-turisztikai látogatóközpont lesz, kereskedelmi és vendéglátó egységekkel, kulturális programokkal, programajánlókkal, külföldi és magyar látogatóknak egyaránt. A Várkert Bazár és a Honvéd Főparancsnokság megújításának szellemiségéhez szorosan kapcsolódva 2012-ben dr. Zumbok Ferenc kormánybiztos irányításával indult meg az a rendezvénysorozat, melynek célja a Budai Várnegyed kulturális újjáéledése 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai