hirdetés
hirdetés

A bor- és gasztroturizmust hirdeti Románia

A statisztikák szerint az érintetlen természeti kincsekre, vadregényes tájakra hajazó, az elmúlt években készült turisztikai reklámfilmek nem hozták lázba a külföldieket, mert a szaktárca most stratégiát váltott.

hirdetés

A Travel Channel 2015-től vetíti majd a nyáron és ősszel forgatott Food and Wine Adventures: Romania sorozatot, amelyik hat, egyenként harmincperces epizódból áll. Eoin O'Shea producer szerint a romániai borokat, specifikus ételeket fogja bemutatni az országot bebarangoló Jenny Powell brit tévés és Olivier Magny párizsi borszakértő.

Szüret Arad-Hegyalján
Szüret Arad-Hegyalján

A korábbi, szintén a Travel Channelen vetített reklámfilmekkel ellentétben most nem szerepeltetnek ismert külföldi személyeket, például hiányozni fog az Erdélyben komoly turisztikai beruházásokat finanszírozó Charles herceg is.

A filmezések befejeződtek, Powell és Magny Konstancán és a Duna-deltában kezdte romániai bor- és gasztroturnéját, majd erdei gombaszedés következett Brassó környékén, megkóstolták az azugai pezsgőt, Máramarosban, az ukrán határ mellett egy napot töltettek egy családi farmon, Arad megyében Magny a ménesi borokkal ismerkedett, Powell méhészcsaládhoz látogatott, majd Kolozsváron és Bukarestben zárult a turné.

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk