hirdetés
hirdetés

A kék lábú szulák, a sárkánygyíkok és a virágok földje

„Ecuador szereti az életet” - ez a dél-amerikai ország új turisztikai logója, hangzott el Őexcellenciája H. A. Jaime Barberis Úr, Ecuador Magyarországi Nagykövete előadásában.

hirdetés

Az ország a nevét a rajta átfutó Egyenlítőtől kapta, de a világ közepének is kikiáltották, melyre a 2800 méter magasan fekvő fővárostól, Quitótól alig egy órányi buszozással elérhető nagyszabású emlékmű emlékeztet. Ecuador fenntartható, felelős turizmus fejlesztésére törekszik, melynek központjában a barátságosság, az élet és természet tisztelete áll. Alkotmányukban elsőként ismerték el a természet jogait; ez a felfogás az őslakosok természetimádatában (Pacha Mama) gyökerezik. Ecuador természeti adottságai valóban rendkívüliek, megadiverzitásának köszönhetően 1640 madárfajtának, 4500 pillangófajának ad otthont. Az Andok legmagasabb csúcsa, a legkülönösebb élővilággal rendelkező Galápagos –szigetek mellett itt található az Amazonas trópusi őserdejének egy része, és Csendes-óceáni határvizein csapatokban bukkannak fel a bálnák. A természetkedvelők, a szabadtéri aktivitás hívei korlátlan lehetőségeket találnak ebben az országban, de a néprajzi érdekességekre fogékonyak (indián kultúra) is ritka élményekben részesülhetnek.

Sokrétű kulturális hagyományai is vonzók az európai utazók számára, hiszen itt az őslakosok, az inka, majd a spanyol hódítók egymástól elütő, de egyformán lenyűgöző építészetével, műemlékeivel találkozhatnak. Quito és Cuenca UNESCO Világörökség. Fejlett a kézműves ipar, a legfinomabb gyapjúból készített kötöttáruk, bőráruk, a híres panamakalapok, indián kerámiatárgyak gazdag választékából válogathat a turista.

A MUOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya szervezte az ország ismertetőt, melyet vetítettképes előadás és gyümölcsborok kóstolása tett teljessé.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai