A Liza Minelli-féle Kabaré belénk égett, ikonikus jeleneteit akkor most felejtsük el!

Ugyanis amit az Erzsébet-híd pesti oldalán előkelően magasodó Matild Palace napokban megnyílt szórakozóhelye, a Matild Café & Cabaret kínál, az egy egészen másfajta megközelítése a kabaré, és legfőképp a revü műfajának. Sokkal inkább a mai kor emberének szóló szuper látványt, tökéletes hangzást és, ehhez szorosan kapcsolódva, fantasztikus gasztronómiai élményt kínál.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mivel előbb érkezünk a "tett színhelyére" a megadottnál, van egy kis időnk körülnézni a hotel hihetetlenül látványos és monumentális tereiben. Végigbarangoljuk az elegánsan nagyvonalú közösségi tereket, a különleges koncepcióval kialakított recepciós részt, megbámuljuk Matild főhercegné egykori felvételeit és képmásait, aki, akárcsak mi, sosem élt e fényűző falak közt, ő csupán a nevét adta a főváros eme ikonikus építményéhez. Külön örülünk annak, hogy nem tessékelnek ki minket sem a pestiek, sem a külföldiek körében már nagyon felkapott, és a Michelin Guide által is ajánlott Spago by Wolfgang Puck étteremből, amikor bekukkantunk oda, sem a ház legfelső szintjén lévő titkos The Duchess rooftop bárba, pedig egyik helyre sem szól a foglalásunk, de ennek ellenére itt is, ott is mosolyogva, előzékenyen körbevezet minket a személyzet.

Pezsgő akrobata módon töltve, vacsora előadással mixelve

Hogy azután pontban időre visszaérjünk a Matild Café & Cabaret szecessziós módon felújított, az egykori Lidó legendás helyéből végtelen tisztelettel és alázattal átalakított, olivazöld és csupa aranyban tündöklő kétszintes tereibe. Ahol elfoglalva helyünket várjuk jól nevelt kisdiákok módjára az est első fénypontját, a háromfogásos, Wolfgang Puck-által összeállított vacsorát. Azért akkor elkezdünk gyanakodni, hogy nem minden úgy történik majd az este folyamán, ahogy előzőleg elképzeltük, amikor középütt egy rúdtáncos lány tölti a welcome pezsgőt poharunkba (!), amelyet egy másik Matild-táncoslány hoz oda minden egyes asztalhoz kedves mozdulattal a vendégeknek.

Ugyanis nem a vacsora kezdődik, hanem maga az előadás! Amelyet tulajdonképpen összefontak a szervezők a vacsora felszolgálásával. Emiatt skippelhetjük azt az előzetes elképzelésünket, miszerint, mivel péntek este érkezünk egy hihetetlenül túlzsúfolt és munkával teli kemény hét után megnézni a show-műsort, így a vacsorát követően nem fogunk kajakómába esni, és néha-néha onnan felrévedve megtekinteni egy-egy részét az előttünk, a forgószínpadon zajló programnak. Vagy pedig, úgy képzeltük, felébredünk majd hébe-hóba a konferanszié egy-egy vicces, hangosabb élcelődésére, netán a bűvész látványos trükkjei zökkentenek majd ki bennünket félálmunkból.

Nem, ebben az esetben erről szó sincs. Sőt, az előadás közben, mintegy annak részeként annyira tökéletesen szervírozza a személyzet az elénk kerülő háromfogásos vacsorát, veszi el csendben, tökéletesen hangtalanul az üres tányérokat, készít az asztalunkra a műsor közben egy-egy újabb fogást, miközben a nagyon profi sommellier végig ügyel arra, hogy mindenki elé a poharakba a megfelelő ital kerüljön, tökéletes hőmérsékletre hűtve, előtte arról halkan részletes információt nyújtva, megbeszélve a vendéggel a legkisebb részleteket, hogy számára a legkedvezőbb italt választhassa.

A Matild Palace személyzetének oktatása, tudásának szintje és kedvessége előtt le a kalappal. Főleg ebben a mai, igencsak durva, a vendéglátást a covid kétéves időszaka után ismételten sújtó, vészterhes időkben.

Az énekes elviszi (hátán) a show-t

Bár saját bevallása szerint a Matild Café & Cabaret színpadán ezzel a péntek esti előadással debütál - olyan, mintha egyenesen odaálmodták volna Gájer Bálint előadását. Akit a hazai közönség a The Voice-ban nyújtott alakítása okán a "Swing hercegeként" ismer, és aki e stílus koronázatlan királya idehaza  már egy jó ideje. Mivel nekünk őt "dobta a gép" - hiszen rajta kívül Radics Gigi, a No Romance, a Latte Maffiato, valamint  a Group’n’Swing adják egymásnak a stafétabotot esténként a show színpadán -, nagyon elégedettek vagyunk, hiszen ezt a műfajt, ezeket a dalokat Gájer magas szintű tudásával és profizmusával bélelve a Jóisten is e színpadra, a revü fantasztikus, csillogó világába teremtette.

Közben persze ne feledkezzünk el zenésztársairól sem - hiszen a teljes műsorát élőben nyomja profi zenészekkel körítve, valamint a Matild-lányok tánctudásáról sem, akik annyira profik a maguk területén, annyira kedvesek, mosolyogva adják elő számaikat, amelyek látványosak, szépek - és ami a legdöntöbb - nem a kabarék, revüműsorok poros világát idézik, hanem annyira ütősek és mai zenére írt koreográfiák, hogy szerintem a világ bármely revüszínpadán megállnák a helyüket. Megkockáztatom: ez a program, úgy ahogy van, koncepcióban és megvalósításban egy üdítő, pihentető és tökéletes kikapcsolódást nyújtó, pörgős világszám.

Amikor a revü újjáéled, és más megfogalmazást nyer Budapest belvárosában 

Ennek az új szórakozóhelynek a megnyitásával újjászületik és más megfogalmazást nyer a jó értelemben vett vendégélmény. Ide - csütörtöktől vasárnapig látogatható a hely - nyugodtan elvihető külföldi vendég, lehet egy ide szervezett esti családi ünnep vagy csak egy pusztán kikapcsolódásra szánt program akár a fiatal generáció számára is.

A Matid Café & Cabaret-ban a revü fantasztikusan csillogó világa ugyanis nem az a leporolt, már-már avétos stílusban megvalósuló showműsor, ami a képzeletünkben él, hanem a szórakoztató éjszakai műsor egy nagyon is mai, nagyon is érthetően látványos megfogalmazása. Neves előadóművészek felsorakoztatásával, profi táncosok közreműködésével, mindez egy háromfogásos fine dining vacsorával mixelve. Olyan üdítő, kultúrált, különlegesen könnyed program, amely sehol másutt nem található jelenleg a fővárosban, egy látványosan exkluzív fénysugár a budapesti éjszakában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Matild Palace / Turizmus Online


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.