hirdetés
hirdetés

A Malév gépei repülnek, az utasok nyugodtak lehetnek

Nyugodtak lehetnek az utasok, a Malév repül és repülni fog a jövőben is - jelentette ki Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke szerdán az m1 Ma Reggel című műsorban.

hirdetés

Az Európai Bizottság tiltott állami támogatás miatt 70-100 milliárd forint visszafizetésére kötelezi a légitársaságot, amit önerőből a Malév nem tud kifizetni - fejtette ki az elnök. Elmondta, vannak fórumok ahol fellebbezni lehet az elmarasztalás miatt, s még felfüggesztést is lehet kérni. A kormány a legmagasabb szinten foglalkozik az üggyel - mondta. A lehetséges befektetőkkel kezdett tárgyalásokról annyit mondott a Malév elnöke, hogy a döntést a tulajdonos hozza meg és az új miniszter asszonnyal "interaktív" kapcsolatban van.

A riporter kérdéseire Berényi János többször megismételte: "azért vagyok itt, hogy megnyugtassam az utasokat, a Malév repül és repülni fog". A Malév vezetése attól tart - fűzte hozzá magyarázatként, hogy az utasok átpártolnak más légitársasághoz. A Malév napi működését nem befolyásolja az uniós döntés.

Az elnök beszámolt arról, hogy a téli menetrendben - a korábbi évekkel ellentétben - fellendülés tapasztalható. Hozzátette: a bevételeket hétmilliárd forinttal túlteljesítette a légitársaság. A kerozinárak emelkedése ellenére jók az eredmények és ezt kár lenne letörni. Arra a kérdésre, hogy akkor miért volt szükség ötmilliárd forint friss tulajdonosi kölcsönre, Berényi János azt mondta, hogy a múlt örökségét nem lehet egyik napról a másikra leépíteni. A Malév tartozik a Vnyesekonombanknak, s a szállítóknak is.

A Malév elnöke a Népszava szerdai számában nyilatkozott arról, hogy most készül a Malév vezetése négy évvel meghosszabbítani az amerikai ILFC-vel a repülőgépeik lejáró lízingszerződését, s az erről folytatott tárgyalások már "a célegyenesben vannak". Berényi János szavai szerint - olvasható a Népszavában - az amerikaiak hajlandónak mutatkoznak a szerződés módosítására. Az elnök a piacon ma elérhető árakhoz képest
kedvezőnek nevezte a lehetséges új szerződés feltételeit.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk