hirdetés

A termálvizek éltetik a Balatont

A Balaton térségébe az idei első félévben a tavalyinál valamivel több vendég érkezett, háromnegyedük belföldről. Az összes vendégéjszaka egyharmadát Hévízen töltötték el, döntő részben külföldiek - kezdi összeállítását az Adó Online.

hirdetés

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetet 179 település (köztük 17 város) alkotja, amelyek három megyéhez tartoznak. A félszáz part közeli helyszín mellett a többség olyan háttértelepülés, amelyeknek közvetlen kapcsolatuk van a balatoni turizmus meghatározó térségeivel. Az üdülőkörzetben – ahol mintegy 260 ezren laknak – 2013. első félévében 470 ezer vendég közel 1,5 millió vendégéjszakát töltött el; előbbi 1,9 százalékos, utóbbi 3,7 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi hasonló időszakhoz képest. (Ezekben a számokban a nyári csúcsidőszakból még csak a június van benne; tavaly egész évben 1,3 millió vendég 4,4 millió vendégéjszakát időzött itt.)

 

 

(A teljes elemzést itt olvashatja.)

 

(forrás: Adó.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk