hirdetés
hirdetés

A turizmushoz kapcsolódó innovációk gyűjteménye jelent meg

A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal új Turizmus+ KFI szakmai online kitekintőt indít.

hirdetés

NTH Tudásmegosztás – Turizmus+ címmel a szakmai jó gyakorlatokat és kutatási, fejlesztési, innovációs témákat kívánja időszakosan megjelenő formában a szakma számára - vele együttműködésben - összegyűjteni és megjelentetni a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal. Az első szám innen letölthető.

A Hivatal kiemelt szerepet tölt be a hazai turizmus tervezésének-programozásának szakmai támogatásában, jövőbeli fejlesztési irányainak kijelölésében is. Ezt a feladatot az NTH Megújuló és Gyógyító Magyarország Fejlesztési és Monitoring Osztálya látja el. Az osztály munkatársainak közreműködésével, koordinálásával készül az „NTH Tudásmegosztás – Turizmus+” elnevezésű online K+F+I és szakmai kitekintő is, mivel a turizmushoz és határterületeihez kapcsolódó innovációnak jelenleg nincsen közös és célzott megjelenési felülete. Az időszakosan megjelenő online szakmai kiadvány ezt az űrt szeretné betölteni, összegyűjtve és publikálva a gyakorlatban is jól hasznosítható elemzéseket, fejlesztési és innovatív információkat, kutatási eredményeket.

Az „NTH Tudásmegosztás – Turizmus+” címen időszakosan megjelenő online K+F+I és szakmai kitekintő szerkesztője várja a szakmától is azokat a cikkeket, tanulmányokat, melyeknek ez az online terjesztésben megjelenő felület méltó helyet adna.

Következő online szám tervezett megjelenése: 2013. november

Kapcsolódó és arra érdemes kutatási eredmények, cikkek, rövid tanulmányok, sikeres, jó és új gyakorlatok beküldési határideje: 2013. október 31.

A megjelentetésre ajánlott cikkeit, az egyes tanulmányok rövid összefoglalóját (max. 4500 leütés terjedelemben, kapcsolódó linkkel, esetleges publikus PDF anyaggal, megjelölt forrással) kérjük Bánhidai Csilla, tervező-elemző munkatársnak (e-mailben: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre) szíveskedjenek megküldeni. 

Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalról

A Kormány 2011. november 17-i döntése értelmében a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményeként 2012. január 1-jétől létrehozta a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalt (NTH), hogy egy, a XXI. századi modern tudásra és jól képzett stratégiai tervező és elemző-értékelő kutatókra épülő tervezési és módszertani központ jöjjön létre. Az NTH folyamatos szakmai háttérmunkája segíti a nemzeti és nemzetgazdasági stratégiai és fejlesztési tervek, kiemelt programok tervezését, megalapozását, azok minőségi kontrollját, a kormányprogramhoz való stratégiai illeszkedésének összehangolását.

Az NTH szakmai munkájában mindenekelőtt a nemzeti gyarapodásra és megújulásra, a tudatos és stratégiailag vezérelt fenntartható magyar gazdasági növekedés és fejlesztés 2014-2020-as tervezési és elemzési támogatására fókuszál. Ezért már a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal honlapján is megtalálhatóak olyan szakmai dokumentumok, melyek a hazai fejlesztési és területfejlesztési szakemberek munkáját segítik, továbbá felhasználhatók a jövő szakembereinek a képzésében is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk