hirdetés
hirdetés

Álláshirdetés a Jófogáson? Miért is ne?

A küszöbön lévő csúcsszezon miatt a kékgalléros álláshirdetésekben meghatározó Jófogás kielemezte az ekkortájt trendszerűen legnépszerűbb Vendéglátás, idegenforgalom álláskategóriát. A portál adatai alapján az látható, hogy idén nemcsak az átlagos bruttó bér, hanem a pályakezdőknek szóló hirdetések száma is megnőtt. A megállapításokat a Jófogás felkérésére iparági szakértőként Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke kommentálta - tájékoztatta lapunkat a társaság. 

hirdetés

A Jófogáson pillanatnyilag több mint 1000 nyitott pozíciót kínáló Vendéglátás, idegenforgalom álláskategória a hirdetésmegtekintések számában 27%-kal teljesít jobban 2022 hasonló időszakához képest, vagyis a nyári csúcsszezont megelőzően a munkáltatók is jóval több jelentkezőből válogathatnak.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke kiemelte: „Mi is úgy látjuk, hogy a 2021 és 2022-es szezonokhoz képest jelentősen csökkent a munkaerőhiány a szektorban. Minderre az építőipar lassulása is hatással van, hiszen az onnan kieső, jellemzően napi munkaviszonyban foglalkoztatott segédmunkásokat az alacsonyabb képzettséget igénylő, kisegítői vendéglátóipari munkakörökben láthatjuk viszont. A munkaerőkínálat erősödése mellett a szektorra még azok a nagyszabású, a hazai turizmus, sport, kultúra, és önmagában Magyarország presztízsét növelő rendezvények is remek hatást gyakorolnak, amelyek idén is egymást fogják érni a nyári időszakban.”

Depositphotos
Depositphotos

Szabó Zita, a Jófogás értékesítési vezetője a portál adatai kapcsán hozzátette: „Ebben a kategóriában a legtöbb álláshirdetést Budapesten és Pest vármegyén kívül Veszprém és Somogy vármegyékben adták fel, országos szinten pedig leginkább a szakács, a konyhai munkás és a pultos munkakörök futnak. Ami az elvárt tapasztalatot illeti: tavalyhoz mérten több mint másfélszeresére nőtt a pályakezdőknek kínált pozíciók száma, és idén is az 1-2 éves tapasztalatot igénylő állásokból van a legtöbb. A bruttó átlagbér eközben az adatbázisunk alapján megközelítőleg 250 ezer forintra nőtt, ami 31%-kal magasabb, mint 2022 hasonló időszakában.”

A legnépszerűbb munkakörök között a Jófogás adatai szerint a felszolgálót, az éttermi dolgozót, a takarítót, a recepcióst és az ételfutárt/kihordót találhatjuk. A legkevesebben a Jófogás adatai szerint jelenleg utazásszervezőt és kereskedelmi munkatársat keresnek. A Vendéglátás, idegenforgalom álláskategóriában a tavalyi trendeknek – és a szezonalitásnak – megfelelően júniusban további jelentős ugrások várhatók.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk