hirdetés

Az Air Cairóval repül az ETI Hurghadába

A november 6-ától Budapest és Hurghada között közlekedő Air Cairo-járat ülőhelyeinek háromnegyede az ETI-é - tájékoztatott az utazásszervező.

hirdetés

Amint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, az Air Cairo november 6-tól közvetlen járatot indít Hurghada és Budapest között. Terveik szerint a járat február 12-ig minden vasárnap, majd február 15-től március 22-ig minden szerdán és vasárnap fog közlekedni a két város között, A320-as géptípussal. Akkor még úgy tudtuk, hogy bár a légitársaság menetrendszerinti járatként kérte le az üzemelést, foglalni nem lehet rá, vagyis alapvetően charterjáratként fog üzemelni.

Most azonban friss információkat kaptunk az Air Cairo európai sales és marketing menedzserétől, Mohamed Yousseftől, aki kérdésünkre azt közölte, hogy a kérdéses járat menetrendszerinti járat lesz, amely hamarosan bekerül az Amadeus rendszerébe és foglalhatóvá válik. A járaton ugyanakkor több tour-operátor is bérel helyeket – közölte lapunkkal az illetékes. Az Amadeustól azt az információt kaptuk, hogy a járat már szerepel adatbázisukban, de foglalni még nem lehet rá, ez azonban bármikor változhat.

Az Egyiptom-specialista ETI-től ugyanakkor megtudtuk, hogy az Air Cairo-járatot ők szervezték és hozták Budapestre, a kapacitás 75%-a az övék. Az ETI-nél úgy nyilatkoztak: az előfoglalások alapján elmondható, hogy nagy a kereslet Hurghada iránt, ezért elképzelhető, hogy húsvéttól plusz egy járatot indítanak ezen az útvonalon.

Az Air Cairo 2006-ban 45, 2007-ben 17, 2009-ben pedig 8 charterjáratot üzemeltetett. Hurghada jelenleg csak charterjárattal érhető el, miután a Wizz Air tavaly felfüggesztette menetrendszerinti járatait.

Forrás: Facebook / Experience Egypt
Forrás: Facebook / Experience Egypt

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai