hirdetés

Az idei Oktoberfest rendezvényt is átírta a covid

Elmarad a hagyományosan hordócsapolással kezdődő müncheni Oktoberfest, a bajor főváros világhírű sörfesztiválja, a koronavírus járvány miatt.

hirdetés

Most nem építettek hatalmas sörsátrakat, ahol sok száz standon illatoznak a kolbászok és frissen sültek, és emberek ezrei sem isszák tömött padokon ülve, hangos énekszóval kísérve, literes korsójukból a bajor söröket.

oktoberfest.org.hu
oktoberfest.org.hu

Azonban szombat óta mégis ünnepi a hangulat a városban: félszáz sörfőzde és vendéglátóhely fogadja a látogatókat a hagyományosan a fesztiváli időszakra készített Wiesnbierrel, kolbászokkal, sült csülökkel és csirkehússal, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, adja hírül az euronews.hu portál.

Mint a tudósításból kiderül, a vendéglátók elégedettek az első hétvége mérlegével, a járvány miatt csökkentett kapacitással működő sörkertek megteltek, rendszeres volt a sorállás.

A hagyományos fesztivál elmaradása azonban jelentős csapás: tavaly 6,3 millió embert vonzott az Oktoberfest. A Theresienwiese, a fesztivál központi helyszíne azonban üres és elhagyatott.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai