hirdetés
hirdetés

Bezárt a Dubaj Expo, okosváros épül a helyén

A 15 percesnek is hívott városban mindent el lehet majd érni gyalog vagy kerékpárral 15 percen belül, az ide költöző cégeket pedig 5g és a legmodernebb IoT technológiai megoldások várják.

hirdetés

Hat hónap után bezárta kapuit Dubajban az Expo City, amely az arab országokban elsőként látta vendégül a világot. A világkiállítás helyszíne azonban tovább él, hiszen hamarosan a jövő városává alakul át, adja hírül az euronews.com portál.

A pavilonok közül sok megmarad, amelyeket kulturális központok, egyetemek, konzulátusok és éttermek fejleszthetnek az ötleteik alapján. Az Expo szervezői áttanulmányozzák ezeket a javaslatokat, hogy összhangban legyenek a város elképzeléseivel.

A fenntartható város 1083 hektáron terül majd el. A jelenlegi terület 80 százalékát újrahasznosítják. A látogatók és a lakosok tíz kilométernyi kerékpárutat, egy 5 km-es futópályát és 45 000 négyzetméternyi zöld felületet élvezhetnek majd. A megnyitás után újra kipróbálhatják az eddig különösen népszerű pavilonokat, éttermeket, és a helyszín egyetlen szállodáját is.

Depositphotos
Depositphotos
 

„Szerintem az emberek nagyon kötődtek ehhez a területhez az Expo alatt. Ez a szálloda rendkívül forgalmas volt. Azóta egy kicsit csendesebb lett. Sok embert fogadtunk, akik a nyár folyamán csak azért jöttek, hogy megnézzék a környéket és lássák, mi változik itt. Nagyon várjuk, hogy újra megnyíljanak a látnivalók. Az úti cél újra adott lesz mindenki számára, és sok újonnan induló vállalkozás és bérlő érkezik a területre,” fogalmazott a Rove Hotel igazgatója.

A kiállító központ is folytatja a működését az Expo City Dubai területén, és olyan rendezvényeket lát majd vendégül, mint a 2023-as COP 28 csúcstalálkozó. Számos vállalat dolgozik azon, hogy itt nyisson irodát, köztük a Siemens is. Az üzleti közösségre egy speciálisan összeállított ökoszisztéma vár, 5G és IoT technológiákkal.

„Az Expo City egy okosváros lesz. Olyan lesz, mint a mesterséges intelligenciát használó technológiák, például a nyelvfeldolgozás, gépi tanulás és az ember-számítógép interakciók fő játszótere. Ezeket a technológiákat mind lehet alkalmazni egy okos város kialakításánál. Ezért van szükség sok magasan fejlett technológiai vállalatra, amelyek az Expo Cityben fognak letelepedni, hogy együttműködjenek az Expo Cityvel, és hozzájáruljanak a fejlesztéshez,” mondta a Terminus International elnöke, a Terminus Group vezető kutatója, Dr. Ling Shao.

Akik az Expo City-t választják otthonuknak, az Egyesült Arab Emirátusok első 15 perces városában fognak élni, amelynek városrészeit gyalogosjárdák, és különálló járműútvonalak kötik össze.

"Az Expo City Dubaj déli részén található, amely a legújabb városrész. Dél-Dubaj nagyobb terület lesz, mint Hongkong, amikor elkészül. Már most rengeteg ember érdeklődik a részletek iránt: mindenféle nemzetiségű, az élet sokféle területén dolgozó ember érdeklődött már, külföldről és a közelből is. Az embereket nagyon izgatja a gondolat, hogy a napi teendőik 90 százalékát 15 percen belül el tudják végezni egy kis sétával vagy kerékpározással az otthonuktól,” magyarázta Rebecca Elyse Roffe ingatlanos.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk