hirdetés

Borszerda-estek és tárlatvezetés a Nemzeti Galériában

Szeptember 13-án és 20-án kiállítások, tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a közönséget a budai Várban.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A rendezvénysorozat immár tizenkettedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a képzőművészet és a bor rajongóinak.

Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Galéria

Borszerda-estek látogatói a művészeti élmények mellett a Nemzeti Galéria teraszáról egy-két pohár bor társaságában élvezhetik a dunai panorámát. Az idei Borszerdák tematikája különböző ellentétpárokra épül: a szeptemberi alkalmak az “álom és valóság”, valamint a “mesterek és tanítványok” témakörét járják körbe.

A szeptember 13-ai esten Álom a múltról és a történelem valósága címmel Bellák Gábor művészettörténész tart rendhagyó előadást a történelmi festészetről, Winkler Nóra művészeti szakember, az Artmagazin alapítója és Topor Tünde művészettörténész, a lap főszerkesztője pedig közös tárlatvezetésre invitálja az érdeklődőket Kortárs művek titkai címmel a nemrég megújult Lépésváltás – frissítve! című tárlatban.

Szeptember 20-án a frissen nyílt Barabás Miklós-kiállításhoz kapcsolódóan Csorba László történész tart előadást, és a tárlatot a közönség tárlatvezetéssel is megtekintheti. Ezen az estén a múzeum egyik kabinetkiállításához kapcsolódóan – amely a bikaviadalok szereplőit, kulturális jelentőségét és a téma gyökereit járja körbe – Pablo Picasso halálának ötvenedik évfordulójára emlékezve Picasso mint Goya-tanítvány – két alkotó bikaviadaljai címmel Bodor Kata művészettörténész is előadást tart.

A tárlatvezetések pedig megismertetik Munkácsy Mihály művészetét és párizsi magyar pártfogoltjait, valamint Vaszary Jánost, tanítványként és mesterként egyaránt.

A szeptemberi Borszerda-estek meghívott borászatai a tokaji Harsányi Pincészet és a villányi Günzer Családi Birtok; a borászatok képviselőit beszélgetéseken ismerheti meg a közönség.

(forrás: Librarius)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk