hirdetés
hirdetés

Bővül "Budapest tengerpartja"

Gerendai Károly és csapata igazi tengerparti hangulatot varázsolt az egykori bányató környékére: a Lupa Beach ma már tízezer ember befogadására alkalmas, homokos partjain pedig számos sport és szabadidős lehetőség, valamint széles gasztronómiai kínálat fogadja a kikapcsolódni vágyókat.

hirdetés

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően eddig több mint hárommilliárdos beruházással megvalósult Lupa Beachen idén megújult az Öböl partszakasz, ahol a zöld szemlélet nem csak a füvesítésben nyilvánul meg: szelektív szemétgyűjtés, visszaváltható repohár, szívószál-mentesség jellemzi. A Dürer Kert is itt nyitott új egységet, és felépült a parton egy glamping is.

A Beach részen elkészült a Decathlon Strandsport Aréna, lelátójáról 900-an nézhetik a nyári sportokat, de itt található Közép-Európa legnagyobb wakeboard centruma, működik búvárklub, és számos vizes sport kipróbálható, a SUP-tól a vitorlázáson át a vízből kiemelkedő Jetovatorig. A tó középső részén készül a Viastein sétány, amelynek 500 méteres szakaszán beach klubok nyílnak, újabb strandrészek mellett.

A part másik részén pedig 10 különböző stílust – burgerezőtől a tengeri ételekig – felvonultató gasztrosétány található, a bejárathoz közelebb pedig a Costes és a Divino is üzemeltet nyári egységet. Az Öbölben pedig főként a strandételek dominálnak, de a két részen összesen 27 vendéglátó-egység várja a vendégeket. A Lupa Beach kapacitása is bővült: az Öbölben 2500, a Beach részen 7500 fő a befogadóképesség.

Gerendai Károly – aki nemrégiben 20 éves bérleti szerződését társával, Lakatos Péterrel együtt tulajdonjogra váltotta – sajtótájékoztatóján elmondta: a Lupa vize gyakorlatilag ivóvíz minőségű, és folyamatosan frissül, tisztaságában még a szezon végére sem érezhető változás. A kisgyerekes családokat elkerített rész várja, ahol a legkisebbek is nyugodtan pancsolhatnak a sekély vízben vagy épp ugrálhatnak a trambulinon, az ugrálóvárban, és kipróbálhatják a vízi dodzsemet.

A kijutás sem lehet gond azoknak, akiknek gépkocsi nélkül érkeznének: a HÉV-től elektromos kisbuszok szállítják a vendégeket, a belvárosból is indul ide menetrend szerinti buszjárat, de az Auchan busza is elkanyarodik ide.

A Lupa árait a budapesti strandokhoz igazították, így az Öbölbe hétköznap 1000, hétvégén 1500, a Beachre 2900, illetve 3900 forint a belépő, de délután öt órától már féláras jegyet is vásárolhatnak azok, akik munka után jönnek ki lazulni. Az éttermek azonban napnyugtakor sem zárnak be, és aki kellemes tóparti vacsorára vágyik, este 7 után ingyen léphet be a területre, és persze egyéb esti programokból sincs itt hiány, a sunset partyktól a Dumaszínházig.

A szezon meghosszabbítása, valamint az időjárási szélsőségek áthidalása is fontos kérdés. Hamarosan átadják szaunaházukat, és két faház már üzemel a parton, ezt a tervek szerint továbbiak követik majd. Rendezvényházuk több száz fős családi és céges események lebonyolítására alkalmas, és bár szálláshely-fejlesztést a tulajdonosok nem terveznek, bíznak benne, hogy befektetők viszont előbb-utóbb fantáziát látnak a tó környékén hotelépítésben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk