hirdetés
hirdetés

Budapest-Porto járatot indít a Wizz Air

A diszkont légitársaság szeptember 4-től heti két, szerdánként és vasárnaponként közlekedő járattal új útvonalat indít Budapest és Porto között.

hirdetés

A Wizz Air tavaly márciusban indított járatokat Budapest és Lisszabon között, és Portugália hamar az üzleti és szabadidős utazók egyik kedvenc budapesti úti céljává vált. Porto idén májusban került be a Wizz hálózatába Varsóból induló járataival, szeptembertől pedig már Budapesttel is össze lesz kötve. Az Észak-Portugáliában található Porto Európa egyik legrégebbi és legkarizmatikusabb városa. Híres romantikus hangulatáról, gyönyörű építészetéről és festői városközpontjáról, amely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Legújabb szolgáltatásával együtt a Wizz Air Budapestről jelenleg 51 útvonalat kínál 23 országba. 2016-ban a légitársaság már összesen tíz új útvonalat jelentett be és indít el Budapestről Nizza, Baden-Baden, Reykjavík, Liverpool, Ibiza, Bukarest, Szófia, Porto, Fuerteventura és Lanzarote célállomásokra.

2009-ben a TAP Portugal által szervezett tanulmányúton mi is jártunk Portóban, akkor lisszaboni átszállással jutottunk el Portugália második legnagyobb városába. Az élménybeszámolót ide kattintva olvashatja el. Idén áprilistól a TAP megszüntette a Budapest és Lisszabon között 11 éve közlekedő járatát, így most közvetlenül csak Wizz Airrel juthatunk el a portugál fővárosba - a diszkont légitársaság a TAP budapesti járatának megszüntetését követően jelentette be, hogy heti két nap helyett már hetente négyszer fog repülni Lisszabonba. Porto így a Wizz Air második portugáliai útvonala Budapestről.

Útvonal Napok Indulás
Budapest - Porto szerda; vasárnap szeptember 4.


Portói utcarészlet (Forrás: Wikipedia)
Portói utcarészlet (Forrás: Wikipedia)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk