hirdetés
hirdetés

Bulizza körbe a Balatont még a nyár végén

Augusztus 18-20 között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében 3 nap alatt 10 helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok. 

hirdetés

Új fesztiválok indulnak, számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, újra koncertet ad az LGT, Leslie Mandoki, először lép fel Magyarországon a Fall Out Boy, Zánkán pedig háromnapos, ingyenes családi fesztivál keretében többek között a Gringó Sztár is koncertet ad. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Egyedülállóan tartalmas és színes ünnepi programmal készülnek az augusztus 20-át megelőző napokra a Nagyon Balaton című rendezvénysorozat szervezői. A VOLT Produkció mukatársai a régió szervezőivel és polgármestereivel együttműködve 3 nap alatt 10 helyszínen szerveznek koncerteket, fesztiválokat, kulturális programokat.

Alsóörs, Európa Kemping, augusztus 18.: 
3 órás LGT-koncert!

Egy egésznapos LGT-fesztivál keretében az Európa Kempingben este 8-tól 3órás koncertet ad az LGT! A koncertre Budapestről nosztalgia zenevonat is indul.

Balatonvilágos, Club Aliga Üdülőközpont, augusztus 18-20.:
B my LAKE

Igazi hiánypótló eseményként debütál a balatonvilágosi csodálatos környezetben épült egykori pártüdülő területén a B my LAKE elektronikus zenei fesztivál. Az egyedülálló helyen, közvetlenül a Balaton partján zajló esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönséget szólítsák meg, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak és fontos számukra a természetes környezet. 3 nap alatt 120 hazai és világsztár DJ lép fel a Club Aliga Üdülőközpont csodás helyszínén.

Zamárdi, Szabadstrand, augusztus 18-20.: 
STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

A programban a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák szinte kivétel nélkül jelen lesznek, de első alkalommal lép fel Magyarországon a Fall Out Boy, a nemzetközi színtérről DJ-szettel lesz jelen a Pendulum, színpadra lép a francia Nouvelle Vague és az év egyetlen magyarországi koncertjét is itt adja majd Yonderboi. Néhány nappal ezelőtt a szervezők a Quimby részvételét is bejelentették. Ők augusztus 20-án lépne fel a STRANDon.

Zánka, Új Nemzedék Központ, augusztus 18-19-20:
A Nagy Csobbanás – Családi Fesztivál

Soha nem látott élettel telik meg három napra a zánkai strand. Augusztus 18-tól a családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot. Az ingyenesen látogatható fesztiválon szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást. A felsorolhatatlan számú progam között színpadra lép többek között az Alma együttes, a Kaláka, Palya Bea, valamint augusztus 20-án este Geszti Péter és a Gringó Sztár. (A belépés ingyenes.)

Siófok, Szabadtéri Színpad, augusztus 19.:
MAN DOKI - SOULMATES

A februári teltházas MŰPA-nagykoncert után a siófoki Szabadtéri Színpadon ismét a Man Doki Soulmates! A Man Doki Soulmates nevű formációban a rockkultúra meghatározó alakjai zenélnek együtt, Siófokra is elkíséri a Toto-ból jól ismert Bobby Kimball vagy Chris Thompson, de a szupercsapatnak a jazztrombitás Randy Brecker, a szaxofonos Bill Evans is tagja lesz most. A Man Doki Soulmates sztárokból álló örömzenekar, repertoárjukon a fajsúlyos könnyű műfaj legidőtállóbb darabjai szerepelnek.

Veszprém, augusztus 19-20.:
VeszprémFolk

“Az utcazenészek után ezúttal a népzene és a néptánc kerül reflektorfénybe. Két nap alatt számos zenekar és tánccsoport, az ország színe-java látogat el hozzánk. Fontos, hogy a legnagyobb, legismertebb nevek és kevésbé neves, de színvonalas produkciók is jelen legyenek a fesztiválon. A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások!” – mondta el Muraközy Péter, főszervező. (A belépés ingyenes.)

Balatonfüred, Parti sétány, augusztus 18-19-20.:
Nagyon Jazz! – a Balatonfüredi Borhetek keretében

A Balaton Régió egyik legnagyobb hagyományú és legszínvonalasabb borfesztiválja, a Füredi Borhetek is része a Nagyon Balaton programsorozatnak. Három nap alatt igazán illusztris névsor mutatkozik be a füredi színpadon. Jelen lesz Lajkó Félix és zenekara, a Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor, a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group, a Rozsnyai trió, a Szőke Nikolett Quartet és Berki Tamás.

Tihany, augusztus 16-20.: 
ARTplacc kortárs művészeti fesztivál

Az ARTplacc immáron harmadik alkalommal hozza össze a hazai és nemzetközi kortárs képzőművészeti galériák legjavát, hogy különleges nyári kiadásukkal Tihanyban találkozhassanak a közönséggel. Az erre az alkalomra válogatott gyűjtemények kiállításként és vásárként is értelmezhetők, nemcsak megismerhető egy-egy galéria és galerista ízlése, művészeti felfogása, hanem meg is vásárolhatók a műalkotások.

Révfülöp, augusztus 20.:
Boban Markovic Orkestar

A Balatoni Nyár című tv-műsor helyszínén, az utolsó adásnapestéjén a Boban Markovic Orkestar ad koncertet a révfülöpi mólón. (A belépés ingyenes.)

Keszthely, augusztus 20.:
Utcabál Fenyő Mikóssal

A Balaton Régió legnagyobb utcabáljára Fenyő Miklós érkezik zenekarával.( A belépés ingyenes.)

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk