Csokoládébanzáj a fedélzeten!

Az Eurochocolate fesztivál és a Costa Cruises által közösen szervezett élményutazásban lesz kakaó.

Közösen szervez nyolc napos, kizárólag a csokoládénak szentelt tengeri hajóutat a világ legnagyobb nemzetközi csokoládéfesztiváljaként számon tartott Eurochocolate és az olasz Costa Cruises nevű társaság.

A Costa Pacificára keresztelt luxus óceánjáró 3780 vendéggel a fedélzetén elméletileg 2020 április 16-án, az itáliai Civitavecchiából vág majd neki a kirándulásnak. A turné Genovát, Barcelonát, Palma de Mallorcát, Máltát és Cataniát is érinteni fogja.

A Costa Cruises szerint becsekkoláskor az utasok egy bizonyos, „ízletes ajándékokkal és csokoládé tematikájú kütyükkel” megrakott üdvözlőkészlettel (welcome kit) fognak gazdagodni.

A Costa Pacificán rengeteg színes program várja majd az utazókat. Ha úgy tartja kedvük, például világhírű kézművescsokoládé-készítők exkluzív mesterkurzusain vagy más vezető csokoládé-szakértők workshopjain is részt vehetnek, valamint a képzőművészetek iránt fogékony édesszájúak a csokoládészobrászat rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Természetesen a legfinomabb csokoládé fajtákat borral, grappával és szeszes italokkal kombináló kóstolók sem hiányoznak majd a repertoárból, továbbá a népszerű gasztroblogger, Sonia Peronaci főzőshow-ja is szerepel a képzeletbeli étlapon. Az összes megállóhelyen csokoládécentrikus kirándulásokra is sort kerítenek a szervezők, és az élménytúra a barcelonai Csokoládémúzeumot is érinti.

A különböző események mellett természetesen stabilabb elemektől sem lesz mentes a kiruccanás. A hajó roskadozni fog a csokoládétól, vagyis akit hidegen hagy a „körítés”, az a programoktól függetlenül is degeszre eheti magát az édességgel.

Forrás: Store insider


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.