Csokoládébanzáj a fedélzeten!

Az Eurochocolate fesztivál és a Costa Cruises által közösen szervezett élményutazásban lesz kakaó.

Közösen szervez nyolc napos, kizárólag a csokoládénak szentelt tengeri hajóutat a világ legnagyobb nemzetközi csokoládéfesztiváljaként számon tartott Eurochocolate és az olasz Costa Cruises nevű társaság.

A Costa Pacificára keresztelt luxus óceánjáró 3780 vendéggel a fedélzetén elméletileg 2020 április 16-án, az itáliai Civitavecchiából vág majd neki a kirándulásnak. A turné Genovát, Barcelonát, Palma de Mallorcát, Máltát és Cataniát is érinteni fogja.

A Costa Cruises szerint becsekkoláskor az utasok egy bizonyos, „ízletes ajándékokkal és csokoládé tematikájú kütyükkel” megrakott üdvözlőkészlettel (welcome kit) fognak gazdagodni.

A Costa Pacificán rengeteg színes program várja majd az utazókat. Ha úgy tartja kedvük, például világhírű kézművescsokoládé-készítők exkluzív mesterkurzusain vagy más vezető csokoládé-szakértők workshopjain is részt vehetnek, valamint a képzőművészetek iránt fogékony édesszájúak a csokoládészobrászat rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Természetesen a legfinomabb csokoládé fajtákat borral, grappával és szeszes italokkal kombináló kóstolók sem hiányoznak majd a repertoárból, továbbá a népszerű gasztroblogger, Sonia Peronaci főzőshow-ja is szerepel a képzeletbeli étlapon. Az összes megállóhelyen csokoládécentrikus kirándulásokra is sort kerítenek a szervezők, és az élménytúra a barcelonai Csokoládémúzeumot is érinti.

A különböző események mellett természetesen stabilabb elemektől sem lesz mentes a kiruccanás. A hajó roskadozni fog a csokoládétól, vagyis akit hidegen hagy a „körítés”, az a programoktól függetlenül is degeszre eheti magát az édességgel.

Forrás: Store insider


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.