hirdetés
hirdetés

Debreceni fejlesztésekben működik együtt a Magyar Turisztikai Ügynökség

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos a Modern Városok Program keretében 2016. június 20-án Debrecenben egyeztetett a megyeszékhely polgármesterével a kormány turizmussal kapcsolatos döntéseiről, a hajdúsági nagyváros fejlesztési lehetőségeiről és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való együttműködésről.

hirdetés

Bienerth Gusztáv szerint elismerésre méltó az a tudatos építkezés, amellyel a város vezetése az elmúlt időszakban jelentősen hozzájárult Debrecen turisztikai attrakcióinak, szolgáltatásainak látványos fejlődéséhez. Ennek is köszönheti a város, hogy az elmúlt évben kiemelkedő eredményeket és az országos átlag feletti növekedést tudott felmutatni mind a vendégforgalmi mutatókban, mind a bevételek terén.

Az ország második legnagyobb nemzetközi repülőtere nemcsak Debrecen, hanem a tágabb régió – Hortobágy, Tokaj és az észak-alföldi fürdővárosok – turizmusa számára is szélesebbre nyithatja a kaput a nemzetközi piacok felé. A gyógyvízalapú egészségturizmus, a debreceni egyetem bázisán alapuló orvosi turizmus és a város gazdag kulturális öröksége mellett a debreceni fesztiválkultúra lehet az a terület, amelyre a jövőben érdemes nagyobb figyelmet fordítani.

Növelnék a légi összeköttetések számát

A Lufthansa járatnyitása pedig kiváló perspektívákat kínál a német vendégforgalom élénkítésében is. A kormánybiztos a debreceni légi összeköttetések számának bővítéséről, mint a város és a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik lehetséges együttműködési területéről beszélt.

A kormánybiztos felajánlotta segítségét a közvetlen genfi kapcsolatok kiépítéséhez is, melyhez jó alkalmat kínál a reformáció 500. évfordulója.

Vizes élményparkot építhetnek a Nagyerdőbe

Papp László polgármester a kormánybiztost a Modern Városok Program debreceni turisztikai projektjéről tájékoztatta. A Nagyerdő szívében, a jelenlegi strandfürdő teljes felújításával a város méretéhez és a területen korábban megvalósított fejlesztésekhez illeszkedő vizes élménypark jöhet létre, amely jelentősen növelheti az Aquaticum fürdőkomplexum látogatószámát.

A kormánybiztos kifejtette: határozott szándéka, hogy a turisztikai projektek kapcsán valamennyi MVP-város legfőbb kormányzati együttműködő partnereként folyamatosan nyomon kövesse az összes turisztikai fejlesztést. Akár a tervszinten létező kezdeményezéseket is annak érdekében, hogy azok ütemezése, programozása és végrehajtása, stratégiai szemlélettel, koordinált módon történjen. Ennek érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség és a város képviselőiből álló munkacsoport felállítására tett javaslatot Papp László polgármesternek, mely pontos cselekvési terv alapján rendszeres egyeztetéseken tekintené át a konkrét feladatokat. A sikeres együttműködés érdekében a kormánybiztos Debrecen mellett a helyi turisztikai szereplők aktív partnerségére is számít.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai